Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MilhausCorpse Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 1. 2017, 07:58:20
Dobrý den. Už dva dny se snažím vyřešit roztáhnutí a vycentrování navigace v šabloně a nedáří se. Rád bych se zeptal zda je vůbec nějaká možnost vycentrování, nebo ne.
Ukázka:corpse.cz/disfiguredcorpse Navíc se mi vždy vlevo objevuje prázdné místo (fialové) vedle menu viz obrázek,ať menu roztahuji jak chci: ![]() Děkuji všem za radu, opravdu nevím co s tím. |
||
Trejpa Profil |
MilhausCorpse:
Nenapsal jsi, co vůči čemu chceš vystředit. Jestli chceš mít celou navigaci uprostřed stránky, nemůžeš používat plavání bez zadávání rozměrů a jednostranný margin. Element, ve kterém chceš něco vystředit, by měl mít rozměr větší, než je šířka jeho obsahu. V současnosti používáš tyto elementy: .content - je vystředěn nav - plave vpravo s relativním rozměrem ul - plave vpravo bez rozměru (auto), s overflow li - inline-blok bez rozměru s pravým marginem, text-align vpravo a - inline bez rozměru Napiš, co má být vystředěno vůči čemu. Fialové je výchozí levý padding seznamu UL, můžeš ho vynulovat. ostatní: Menu není v příkladu vidět. Je třeba odrolovat níže. |
||
MilhausCorpse Profil |
#3 · Zasláno: 25. 1. 2017, 09:22:45
Omlouvám se za nepřesnou otázku.
nejdříve k tomu prázdnému místu: Zrušil jsem: nav ul li { display: inline-block; margin-left: 35px; line-height: 1.5; } nav ul li { display: inline-block; line-height: 1.5; } nav li{ margin-left:10px; margin-right:10px;} Což podle mne ruší levé odsazení UL a pouze přidává k LI margin 10px z každé strany, aby nebyly odkazy nalepené na sebe.Ovšem prázdné místo stejně velké zůstává i když jsem zkoušel přidat jeden odkaz. K vycentrování: Podle rady jsem tedy přepsal: nav { width: 100%; max-width:940px; } nav ul { list-style: none; text-align: center; float: center; } Což mi problém napůl vyřešilo!!!! Otázkou tedy zůstává ta levá mezera. Je stále i při "mobilní" verzi, v případě zmenšení okna prohlížeče. Ať hledám jak hledám, nikde další zápis odsazení vstahující se k menu nevidím. |
||
Trejpa Profil |
#4 · Zasláno: 25. 1. 2017, 09:41:12
MilhausCorpse:
Ještě jednou a pomalu. Výchozí nastavení každého seznamu mj. je: ul { padding-left: 40px; } nav ul { padding-left: 0; } Nic jako float: center v CSS neexistuje. Buď prvek plave vlevo, vpravo, nebo vůbec. Prohlížeče tvůj kód ignorují, funguje stejně jako výchozí float: none .
|
||
MilhausCorpse Profil |
#5 · Zasláno: 25. 1. 2017, 09:49:35
Trejpa:
Za to float:center se omlouvám, v rychlosti jsem se upsal:-). A opravdu "pomalu" pomohlo. Přečetl jsem si tvou první odpověď znovu a vyřešeno. Ještě jednou díky moc za pomoc.
|
||
Časová prodleva: 6 let
|
0