Autor Zpráva
Kleciss
Profil
Dobrý den, mám problém.
#hlavicka  {background-color:black; position: absolute; width: 760px; top: 0px; height: 58px; left: 0px;}
 <div style="hlavicka">
Zde je kód, který zadávám a prostě nemám v "hlavicce" černé pozadí. Nevíte čím to je?

Děkuji
Tomášeek
Profil
Kleciss:
id vs. class vs. tvůj style (to je mmch. nesmysl)

Dobrá rada do začátku. Na position zapomeň, je to občas dobrý sluha, ale pro začátečníka spíše zlý pán. Pozicovat (absolutně ani relativně) nepotřebuješ.
Kleciss
Profil
Tomášeek:
Nechápu co tím myslíš id vs. class vs tvůj style
janky
Profil
zkus použít identifikátor
<div id="hlavicka"></div>
nebo inline zápis
<div style="background-color:black; position: absolute; width: 760px; top: 0px; height: 58px; left: 0px;"></div>
Tomášeek
Profil
Kleciss:
Ve svém stylopisu uvádíš, že máš element s id=hlavicka. Ten nemáš, styl se nemá na co aplikovat.

Kromě id existuje ještě class, ta se v CSS nezapisuje pomocí #, nýbrž... (dohledej si na JPW).

Atribut style existuje, ale moc se ti v praxi hodit nebude, raději na něj zapomeň. Každopádně se můžeš opět na JPW podívat, co se do něj zapisuje a jak se používá.
Trejpa
Profil
Kleciss:
#hlavicka { background-color: black; }
<div id="hlavicka">

nebo

.hlavicka { background-color: black; }
<div class="hlavicka">

nebo

<div style="background-color: black;">

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: