Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Acer1968 Profil |
Zdravím.
Asi spousta z Vás zná Pixyho Paletton. www.paletton.com Z něho si mohu udělat export vybraných barev do CSS, například takhle: /* CSS - Cascading Style Sheet */ /* Palette color codes */ /* Palette URL: http://paletton.com/#uid=1000u0kllllaFw0g0qFqFg0w0aF */ /* Feel free to copy&paste color codes to your application */ /* As hex codes */ .color-primary-0 { color: #AA3939 } /* Main Hlavní barva */ .color-primary-1 { color: #FFAAAA } .color-primary-2 { color: #D46A6A } .color-primary-3 { color: #801515 } .color-primary-4 { color: #550000 } /* Generated by Paletton.com © 2002-2014 */ /* http://paletton.com */ Chápu, že když si píšu vlastní HTML, tak jednoduše dám třeba <div class="color-primary-0"> Tady chci změnit barvu textu i barvu pozadí. </div> a barva textu se změní. Pokud bych chtěl takhle jednoduše měnit i barvu pozadí, už bych si musel udělat jiné CSS třídy, třeba: .bg-color-primary-0 { background-color: #AA3939 } /* Main Hlavní barva */ A pak je zápis <div class="color-primary-4 bg-color-primary-0"> Tady chci změnit barvu textu i barvu pozadí. </div> Ale co když NEMÁM MOŽNOST měnit HTML a jediná možnost je si zjistit nějakou třídu a té pak změnit vlastnost pomocí CSS??? Pak asi s takovýmhle zápisem v CSS neuspěji: HTML: <div class="nejakatrida"> Tady chci změnit barvu textu i barvu pozadí. </div> .nejakatrida { .bg-color-primary-0; } To bych musel prohnat nějakým CSS preprocesorem, že? Pak tedy nechápu, k čemu mi ten seznam barev z Palettonu je, když pak stejně budu muset v CSS otrocky dávat HEX nebo RGBA kódy do vlastností color a background-color k těm vybraným třídám v CSS :-( Nebo jak to mám chápat? Díky Petr V. |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 8. 3. 2017, 15:42:13
Ano, když nemáš možnost měnit HTML, pak to budeš muset otrocky přepsat.
Acer1968: „Pak tedy nechápu, k čemu mi ten seznam barev z Palettonu je“ To je pro ty, co možnost měnit HTML mají ;) Všeobecně: to že nějaký výtvor něco umí a tobě je to k ničemu neznamená, že to je k ničemu všem. A i kdyby bylo, tak co. Nikdo tě to nenutí ani používat ani chápat. |
||
Tomáš123 Profil |
#3 · Zasláno: 8. 3. 2017, 15:46:17
Acer1968:
Priamo sa to netýka tvojej otázky, ale v oblasti vecí, ktoré sú predurčené byť v kóde často menené sa oplatí ich zápis centralizovať. #content, #aside, #content a, ... { color: #AA3939; } ..., ..., ... { background-color: #FFAAAA; } Nebudeš mať triedu pre farbu, ale prepísaním jedinej hodnoty zmeníš všetky výskyty (čo mimochodom dokáže väčšina editor strednej a vyššej triedy). Bez CSS preprocesora a možnosti zmeny HTML kódu je to, myslím, jediné riešenie. Predchádza tiež veľkému množstvu tried v HTML. |
||
Tomášeek Profil |
Tomáš123:
„Bez CSS preprocesora a možnosti zmeny HTML kódu je to, myslím, jediné riešenie.“ Další možností je hromadné najití a nahrazení v souboru/souborech. V textových editorech (a že by to měly umět snad všechny normální) to bude pod zkratkou Cmd+Alt+F, ev. Cmd+H, pod Windows asi Ctrl+H nebo Ctrl+F. PS. je to jen řešení, pokud se bavíme o projektu bez preprocesorů, typicky malé nebo začátečnické projekty. Velký projekt v pure-CSS jsem už dlouho neviděl, a že jsem jich viděl docela dost, od různých dodavatelů :-) |
||
Acer1968 Profil |
#5 · Zasláno: 8. 3. 2017, 23:20:27
Tomáš123:
Ano, takhle jsem to musel vyřešit. Je otázka, co je lepší, jestli mít všechny vlastnosti třídy pohromadě, nebo jestli mít pohromadě všechny třídy se stejnou vlastností :-( |
||
Bubák Profil |
#6 · Zasláno: 10. 3. 2017, 15:03:26
Acer1968:
„Je otázka, co je lepší, jestli mít všechny vlastnosti třídy pohromadě, nebo jestli mít pohromadě všechny třídy se stejnou vlastností“ Podle vkusu a zvyklostí každého soudruha kodéra. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Acer1968 Profil |
#7 · Zasláno: 13. 3. 2017, 05:36:38
Keeehi:
Já přece netvrdím, že ten výtvor od Pixyho je k ničemu. Naopak si myslím, že je super, když něco takového vzniklo. Jen prostě se snažím najít co nejsnazší řešení, pokud si odtamtud přidám ten seznam barev do CSS, nemohu měnit HTML, a nepoužívám preprocesor. Samozřejmě, že zápis .nejakatrida { .bg-color-primary-0; } PV |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0