Autor Zpráva
Mapak
Profil *
Ahoj, mám problém s velikostí jednotlivých divů ve Firefoxu. Prohlížeč přičítá k zadané šířce a výšce divu padding, tj. mám nastaveno width: 200 px a height: 50 px a padding třeba 5 px na všech stranách. Div je pak široký 210 a vysoký 60 px. V ostatních prohlížečích bez problémů. Prosím o radu!!!
Honza Hučín
Profil
Firefox to dělá dobře, chyba je naopak v IE. Viz http://www.jakpsatweb.cz/css/width.html
Řešení popisuje např. Pixy, viz http://www.pixy.cz/blog/2003_08_archiv.html#1061885333
Mapak
Profil *
Díky za radu, ale kód je následující

div.menu {border: 0px; overflow: auto; width: 200px; w\idth: 180px; height: 50px; he\ight: 34px; background-image: url(menu.gif); position: absolute; padding-left: 20px; padding-top: 16px}

a funguje ve firefoxu, ale v Opeře je zase velikost divu jen 180 x 34 pixelů. Nevím si s tím rady. Operu mám doma jako standardní prohlížeč, tak jsem to testoval v ní, nedávno jsem ale právě pro testování nainstaloval i Firefox a tam to nefungovalo. Exploreru už jsem se zbavil, takže momentálně nevím, jak se to zobrazuje v něm.
Mapak
Profil *
Mohl bych sice vytvořit další div s absolutním pozicováním a psát do něj, ale to mi přijde hodně komplikované. Vlastně by existoval jeden větší div s paddingem 0px a přes něj by byl položen další menší div (také s paddingem 0px) a v něm teprve text. Ale to bych dělat nechtěl.
Honza Hučín
Profil
Samozřejmě je na tobě, jak to uděláš. Ale řešení pomocí dvou vnořených divů (tedy matrjoška) je univerzální, vyzkoušené, funkční a často používané.
S tou Operou netuším.
Mapak
Profil *
Díky za pomoc, s webdesignem teprve začínám a všechny ty tipy a triky teprve objevuju.
Mapak
Profil *
Problém zřejmě vyřešen. Použil jsem radu z vašeho serveru. Na začátku dokumentu jsem smazal Transitional a nechal pouze <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"> a zdá se, že v Opeře to funguje a ve Firefoxu taky. Díky!!!
Yuhů
Profil
jasně, Opera přepíná do standardního módu skoro stejně jako Explorer.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.