Autor Zpráva
DominicLadislavViktorin
Profil
Zdravim muze mi nekdo pls poradit jak v tomhle kodu
 <!DOCTYPE html>
<html>
 <head>
     <title>Untitled</title>
     <meta charset="UTF-8"/>
     
 </head>
    <style> 
.Hornik {
               border: 1px solid black;
               position: relative;
               left: 3px;
               top: 3px;
               display: block;
               margin: auto;
}
.Hornik2 {
                 border: 1px solid black;
                 position: relative;
                 left: 200px;
                 top: 3px;
                 display: block;
                 margin: auto;
    
}
.Hornik4 {
                 border: 1px solid black;
                 position: relative;
                 left: 300px;
                 top: 3px;
                 display: block;
                 margin: auto;
}
.Bagr {
           border: 1px solid black;
           position: relative;
           left: 3px;
           bottom: 3px;
           display: block;
           margin: auto+
}
.Bagr2 {
             border: 1px solid black;
             position: relative;
             left: 200px;
             bottom: 3px;
             display: block;
             margin: auto;
}
.Tstoj {
            border: 1px solid black;
            position: relative;
            left: 300px;
            bottom: 3px;
            display: block;
            margin: auto;
}
</style>
<body height="200px"; width="200px">
    <tr>
 
           <div class="Hornik"; align="left">
                <td>HORNIK<img src="miner.jpg"; height="10%"; width="10%></td>
                    </div>
           <div class="Hornik2"; align="center">
                <td>HORNIK2<img src="miner.png"; height="10%"; width="10%"></td>
                    </div>
           <div class="Hornik4"; align="right">
                <td>HORNIK4<img src="miner.jpg"; height="10%"; width="10px</td>
                     </div>
    </tr>
    <tr>
    
           <div class="Bagr">
                <td>BAGR<img src="miner.jpg"; height="50px"; width="50px</td>
                     </div>
           <div class="Bagr2">
                <td>BAGR2<img src="miner.jpg"; height="50px"; width="50px</td>
                     </div>
           <div class="Tstroj">
                <td>TĚŽEBNÍ STORJ<img src="miner.jpg"; height="50px"; width="50px<<img src="miner.jpg"; height="50px"; width="50px/td>
                     </div>
    </tr>
    </body>
</html>  
nastylovat bunky tak, aby byly v poradi 3 verikalne a 2 horizontalne?... porad to nemuzu vycentrovat uz si nad tim lamu hlavu 3 hodiy.
juriad
Profil
Nevím, jak to má vypadat; z popisu „3 verikalne a 2 horizontalne“ to není jasné. Co ti však můžu říct je to, že používat position: relative + top, left pro posun elementů je špatně. Viz Relativní pozicování trápí začátečníky.
Také celé tvé HTML je špatně:
1) <tr> patří jen a pouze do <table> (nebo <tbody>, <thead>, <tfoot>), nikoli přímo do <body>
2) Do <tr> patří jen a pouze <td> (nebo <th>), nikoli <div>
3) U obrázků ti chybí uvozovky u konce hodnoty width.
4) Občas ti chybí nebo přebývá nějaký zobáček.
5) Atributy elementů se neoddělují středníkem.
6) Atribut align není pro <div> definovaný, bude tedy ignorovaný.
DominicLadislavViktorin
Profil
Uz jsem to jakztak opravil Viz
Mlocik-sntb
Profil *
DominicLadislavViktorin:
stále zle,... div aby začínal skorej ako body a končil za body nieje správne riešenie. Ja pre relatívne pozicovanie používam float. V prvej bunke tabulty ti zostal " ; " zmazať. a meta tag si neukončil. Počet <div> a </div> by mal byť stejný. Jinak ešte dodám že by sa to bodlo celé kus napsať inak. Aký editor používaš, normálne editory ti takéto chyby zvýraznia či opravia sami.


Inak celé to tabulkové harašení je nesmyslné pri danom obsahu.


DominicLadislavViktorin:
Obrázky ako obsahom tabuľky mi prijde nesmyslné. Riešil bych to takto:
<!DOCTYPE html>
<html lang="cs">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<style>
<!-- sem napíšeš svoje styly -->
</style>
</head>
<body>
<table>
<tr>
<td></td>
<td></td>
<td></td>
</tr>
<tr>
<td></td>
<td></td>
<td></td>
</tr>
</table>
</body>
</html>

obsah tabuliek si už len dopíšeš... ehm a nepoužívaj zbytočne dve rôzne classy když pre ne určíš rovnaké vlastnosti. Stejný class môžeš priradiť aj viac krát a rôznym elementom. Narážam na:

.kontejner {
          border: 1px;
          width: 100%;
          height: 100%;
}
.kontejner2 {
          border: 1px;
          width: 100%;
          height: 100%;



DominicLadislavViktorin:
a styly píš do head do tagu style alebo do súboru CSS <link rel="stylesheet" href="style.css"> když to píšeš mimo head vidíš že ti to píše ako text do stránky, nikoliv že to použije ako styly.
Bubák
Profil
Atribut align u divu je v HTML4.01 jako "depraktikovaný", a funguje, zda jen na inline elementy nebo i na bloky, nevím a nemíním to zkoušet, pro použití atributu align nevidím důvod.

border: 1px; znamená, že orámování bude 1px v barvě elementu (color) a bez odámování, protože výchozí styl rámečku je none.
Pro toho, kdo tyhle špeky nezná, doporučuji deklarovat všechny tři hodnoty pro orámování:
border: 1px solid black;

Ale funguje i tohle:
border: 1px solid; rámeček bude mít barvu textu

width: 100%;
Procentní výška se pořítá z deklarované výšky nadřazeného elementu, nikoliv podle tvého zbožného příní.

Možní má kód i jiné nedostatky, ale to, co jsem zmínil, mě praštilo do očí.
DominicLadislavViktorin
Profil
Tak jsem to vyresil takhle mujwebmujweb.8u.cz
Mlocik-sntb
Profil *
DominicLadislavViktorin:
je to katastrofa.... inak skorej má byť head a až potom body. Chýba ti deklarace typu dokumentu, charset, a ten scrolling o pixel je fakt blbej.


a ešte zbytočné a nesmyslné divy. stačí jeden nie 3 na jednu citaci.
DominicLadislavViktorin
Profil
Mlocik-sntb:
a ešte zbytočné a nesmyslné divy. stačí jeden nie 3 na jednu citaci
Prosim te muzes byt konkretni?...na jaky komentar si reagoval?
Mlocik-sntb
Profil *
DominicLadislavViktorin:
<div ><div class="souhrn"><div class="eq"><i>„Proti hluposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá!“ </i>Jan Werich</div></div></div>
Tomášeek
Profil
Mlocik-sntb:
Kód je tragický, o tom žádná (i když otázka, na jaké kodérské úrovni jsi ty a jestli považuješ za tragické totéž, co já).

Každopádně ten citát je vložený (free)hostingem, ten tazatel neovlivní. Proč by si taky na web dával citát Jana Wericha? :-)
Tomáš123
Profil
Mlocik-sntb:
Dbaj prosím o dodržiavanie prvého pravidla.

Všeobecne sú tvoje odpovede ťažko zrozumiteľné a čitateľné. Stráv radšej viac času nad vysvetlením rady a pristupuj ku príspevkom ako ku aspoň mierne odborným. Zvyky z chatov tu nie sú na mieste.


Ja pre relatívne pozicovanie používam float.
Medzi relatívnym poziciovaním a obtekaním je podstatný rozdiel.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: