Autor Zpráva
pyty
Profil
ako mam nastavit pri zoznamoch ktore maju nastavene
ul {list-style-image: url('img/list.gif')}
nieco ako je v html pri obrazkoch : align="absmiddle"
ide to nejak ako
ul {list-style-image: url('img/list.gif'); vertical-align: middle}
alebo
ul img {vertical-align: middle} ???
viete co myslim ??
proste aby bol stred obrazku zoznamu zarovnany so stredom riadku
PS: neda sa obrazku nejak nastavit aj padding ?
Honza Hučín
Profil
Zkusil bych nastavit
ul {line-height: npx}, kde n je výška obrázku použitého jako odrážka.
Fred
Profil
To jsem si taky myslel, ale neodpovídal jsem, protože nevím co potom udělat se zvětšováním velikosti písma.
Codename47
Profil *
Fred
s piamom to neurobi absolutne nic (ie,opera,FF,moz,NN) myslim..
Codename47
Profil *
noo samozrejme ked pismo nie je väcsie. potom neviem,,,
Fred
Profil
Codename47 No protiřečíš si hezky
Yuhů
Profil
pyty, jestli chceš nastavit přesnou pozici obrázkové odrážky tak, aby byla v různých prohlížečích na stejném místě, tak jsi prakticky bez šance.
Plaváček
Profil
Úplně bez šance ne, pokud místo obrázku v list-style použije obrázek na pozadí.

li {
list-style: none;
background: url(obrazek.gif) left center;
padding-left: n-px /*odsadí text vlevo od obrázku, takže si ho nastav podle jeho velikosti */
}

tím odpadne problém s velikostí písma a obrázek stále zůstává vertikálně vycentrován.
pyty
Profil
POZOR!

li { 

list-style: none;
background: url(obrazek.gif) left center no-repeat;
padding-left: n-px /*odsadí text vlevo od obrázku, takže si ho nastav podle jeho velikosti */
}


inac to je fajn napad ale aj tek to velmi nefacha....
asi sa na to vyjaslemm
Fred
Profil
Hm zajímavý, že to fakt nefunguje. Trochu jsem si s tím hrál a při obrázku na pozadí o velikosti 12x12px
nejlíp funguje kombinace obou řešení Plaváčka a Honzy Hučína. Jen nevím, proč se to nejlíp rovná na těch 70% v gecku a IE, v opeře pak pozadí na left bottom. Tady je kdyžtak hodně odrážek http://www.stylegala.com/features/bulletmadness/
li {
list-style-type:none;
padding-left:1em;
line-height:1em;
font-size:1em;
background:url('bullet.png') #fff 0 70% no-repeat;
}
Berkoff
Profil
jestli mate nekdo na me chvilku, tohle asi nefunguje co?

<table style="background:url("ruzek.gif") top right no-repeat;" width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">

chtel bych jen mit zaobleny ruzky u klasicky tabulky, a hledam a hledam a nic nenachazim ..:o(

v CSS moc neumim ..:o(
habendorf
Profil
Berkoff: příště si založ pls nové téma, tady to nesouvisí.

Jinak jde to udělat jen pomocí obrázků, viz třeba http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=17 11
Berkoff
Profil
OK, diky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.