Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
simberak Profil |
#1 · Zasláno: 18. 8. 2017, 16:01:32
Zdravíčko,
rád bych přiřadil menu položce styl přes externí soubor, všechny ostatní styly fungují, ale tenhle mi nejde, někde určitě dělám prkotinu, kterou ale nevidim :D Pomohli byste s tím? jde o menu položku která má class="root root-1 menu-home" a já potřebuju zacílit na to menu-home tedy: <li class="root root-1 menu-home"> a já do stylu chci dát toto: .menu-home {display: none;} ale nefunguje to, ani se to nenalinkuje na .menu-home, v developer tools ani tucha po tom :D Co prosím dělám za školáckou chybu? :) Zkoušel jsem i: li.menu-home {display: none;} .root .root-1 .menu-home {display: none;} li .root .root-1 .menu-home {display: none;} A pořád nic :) Děkuji moc za pomoc, Dan |
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 18. 8. 2017, 16:30:43
simberak:
> a já do stylu chci dát toto: > .menu-home {display: none;} To je správně. > Zkoušel jsem i: > li.menu-home {display: none;} To je taky správně. Další dvě jsou špatně, správně by bylo: .root.root-1.menu-home {display: none;} nebo
li.root.root-1.menu-home {display: none;} Dvě možnosti, pokud to není něco zapeklitějšího: Máš tam někde silnější deklaraci, typicky s idéčkem, třeba #menu li {display: inline;} ale to bys měl vidět ve vývojářských nástrojích, že deklarace je přebitá jinou, silnější, zobrazuje se přeškrtnutá, příklad, kdy se neúspěšně pokouším o zmizení položky aaa:
Živá ukázka Odkaz Druhá možnost, že máš chybně cetu k externímu CSS, ale to by pak nešlo nic. Předpokládám, že chyby typu chybná syntaxe (jako chybějící konec závorky u předešlé deklarace a podobně) a podobně jsi už vyloučil. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
simberak Profil |
#3 · Zasláno: 21. 8. 2017, 15:15:03
Díky za odpověď :)
Zvláštní, teď už mi to .menu-home {display: none;} Dev Tools načetlo. Akorát až za původním stylováním, tak jsem to přebil pomocí !important. Až to budu dávat všechno do custom.css, tak to bude uplně v pořádku. Děkuji moc za odpověď a za bojasnění, jak je to správně v případě multi classes :) A ještě se zeptám, id je silnější než class? Jsem myslel, že jsou na stejně úrovni :) |
||
Keeehi Profil |
simberak:
Těch úrovní je více. Jsou popsané třeba na začátku článku CSS !important
|
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 21. 8. 2017, 16:09:56
simberak:
„Zvláštní, teď už mi to .menu-home {display: none;} Dev Tools načetlo.“ Možná kešování. „id je silnější než class?“ Ano, o jednu úroveň. Pravděpodobně to nebudeš potřebovat, ale specifičnost CSS selektorů jde spočítat, třeba tady: specificity.keegan.st Je dobré na to kouknout a vyzkoušet si z didaktických důvodů. |
||
simberak Profil |
#6 · Zasláno: 21. 8. 2017, 17:09:41
Super,
tak děkuji moc :) |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0