Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pandik70 Profil |
#1 · Zasláno: 1. 10. 2017, 12:23:44
Ahoj,
chtěl bych se zeptat jak zafixovat obrázky v pozadí bezohledu na to, kolik textu na dané stránce je. Mám v pozadí 2 obrázky(jeden vlevo, druhý vpravo). Přes to mám article s textem. Na každé stránce ji jiná délka textu a obrázky nejsou na stejné pozici. Když jsem dal .pozadi vlastnost height: 100%; tak se to srovná a obrázky jsou vždy na stejném místě. Ale bohužel v tomto případě text přeteče svůj rodičovský element (.pozadi).
matmasar.wz.cz/kompresory/kompresory.html Skáče to mezi stránkami "kompresory, prodej kompresorů a opravy kompresorů" Předem díky za odpověď. |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 1. 10. 2017, 13:31:26
background-position: left top, right top; Pro úplnost ještě uvedu, že více pozadí u jednoho elementu funguje od IE >=9. Což je naprosto dostatečné pro nedůležitý grafický prvek. Co je ale pro tebe hlavní - zmenši si okno prohlížeče (šířku) a koukni, jak se to celé rozpadá. |
||
pandik70 Profil |
#3 · Zasláno: 1. 10. 2017, 13:49:42
Keeehi:
Je to skoro to co jsem potřeboval, akorát je to příliš vysoko, a když zkusím kombinaci background-position: left 50%, right 50% Jinak jestli narážíš na responzivitu tak tu teprve budu dělat. |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 1. 10. 2017, 13:59:16
pandik70:
Procenta se počítají z výšky, musíš použít nějaké jednotky, které jsou na výšce nezávislé. No a hlavně, nastav to pozadí tagu article. Respektive, nejdříve ho zruš a pak to pozadí dej divu který použiješ místo něho. No a u něj, už tam můžeš mít top protože to bude vysoko tak akorát.
|
||
pandik70 Profil |
#5 · Zasláno: 1. 10. 2017, 14:46:25
Keeehi:
Díky, funguje to. Označuje se nějak správná odpověď? |
||
Keeehi Profil |
#6 · Zasláno: 1. 10. 2017, 14:54:35
pandik70:
„Označuje se nějak správná odpověď?“ Ne, protože to snad ani není potřeba. Většinou to bývá ta na konci ;) |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0