Autor Zpráva
vybrano
Profil
V poslední době jsem si celkem oblíbil position: absolute. Ne že by jsem takto pozicoval celou stránku, ale pozicuji takto 4 - 5 prvků na každé stránce. Zjednodušuje mi to kódování v mnoha situacích.

Je toto špatná praktika nebo je to regulérní přístup?
Tomášeek
Profil
vybrano:
Bez konkrétní aplikace, kdy a jak je použito, těžko říct. Ukaž konkrétní příklad.

Obecně. Může to být dobrý pomocník, pokud víš proč. Vzhledem k dotazu ale soudím, že budeš spíše (pokročilý) začátečník, těm bych zpravidla absolutní/relativní pozicování nedoporučil. Pravděpodobně se objedeš i bez něj, ale jak jsem psal, obecně těžko říct, buď konkrétní.
vybrano
Profil
Např. tady jsou zvýrazněné prvky (červené rámečky) pozicovány absolutně.

i.imgur.com/Fp4qocP.png
Tomášeek
Profil
vybrano:
V těchto třech případech mi absolutní pozicování nevhodné nepřijde.

U těch progress barů je absolutně pozicován spíše rodič (tedy 100% délka, nikoliv jen ten zelený pruh), ale přijde mi to ok.
Keeehi
Profil
Já to vidím spíš opačně. U samotného progress baru mi to přijde zbytečné. V kombinaci s tím datumem, co tam kolem něj létá, tak možná ano. Je možné že by bylo vhodné použít pozicování ale nemusí to být nutnost.

Co se spodní tabulky týče, tak tam nevidím jediný důvod pozicování použít.
Tomášeek
Profil
Keeehi:
Ten datum je tak nejjednodušší.

Co se spodní tabulky tyče, kde o jeji ukotvení na spodek. Bud pozicovani, nebo table hodnoty displaye. Obojí mi přijde vcelku ok, drive bylo pozicovani v tomto případe nutnosti (kdyz tabulkový display nebyl široce podporován).

Každopádně, pozicovani zde paseku nenadela.
vybrano
Profil
Ano, spodní tabulka je pozicována absolutně, protože ji musím ukotvit na spodek.

Text nad ní je pokaždé jinak dlouhý a tabulka by pokaždé byla jinak vysoko.
Keeehi
Profil
vybrano:
A co když je tam více textu než tři řádky. Třeba 50?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: