Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Mikulas Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 11. 2017, 18:21:45
Dobrý den, mám na webu nastylované vlastní písmo
@font-face { font-family: 'sansation_lightregular'; src: url('../font/sansation_light-webfont.woff2') format('woff2'), url('../font/sansation_light-webfont.woff') format('woff'); font-weight: normal; font-style: normal; } #hlavni_text {font-family: 'sansationregular'; font-size: 85%; width: 24.9%; margin-left: 5%; float: left; position: relative;background-color: #fff;} Vše mi krásně funguje až na jednu drobnost, s kterou si lámu celý den hlavu. Když font zobrazím ve velikosti 75-80% a 85-90% mám rozhozenou velikost písmen. Znaky s diakritikou včetně měkkého i jsou o něco větží než ostaní. V jiných procentech je to v pořádku. Nenapadá někoho čím to je? Děkuji |
||
M4n Profil * |
#2 · Zasláno: 16. 11. 2017, 23:14:05
Obsahuje tvůj font tyto znaky? Pokud ne, prohlížeč je nahradí výchozím fontem.
|
||
Mikulas Profil * |
#3 · Zasláno: 17. 11. 2017, 07:25:37
Ano. Obsahuje všechny znaky. Ale v té velikosti jak jsem psal jsou o něco větší než ostatní
|
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 17. 11. 2017, 10:30:07
Mikulas:
Popisovaný projev problému je typický pro případ, když v písmu chybí požadované znaky. Buďto jsi stáhnoul odněkud verzi, ve které chyběly české národní znaky, nebo k vypuštění českých národních znaků došlo až při převodu do formátu woff a woff2. Doporučiji udělat konverzi znova a to tady: www.fontsquirrel.com/fonts/sansation Z nabídky Choose a Subset: je nutné vybrat No Subsetting , pak budou va zkoncertovaném písmu veškeré znaky, kreré obsahovalo původní písmo.
Alternativně je možné stáhnout písmo a konverzi udělat na stránce: www.fontsquirrel.com/tools/webfont-generator Pak rozkliknout "Expert" a naklikat si potřebné národní sady. Zkonvertovaný soubor s písmem bude menší, ale v může se stát, že budeš potřebovat napsat něco třeba v němčině a budou ti tam chybět některé německé znaky. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0