Autor Zpráva
Mikulas
Profil *
Dobrý den, mám na webu nastylované vlastní písmo

@font-face {
    font-family: 'sansation_lightregular';
    src: url('../font/sansation_light-webfont.woff2') format('woff2'),
         url('../font/sansation_light-webfont.woff') format('woff');
    font-weight: normal;
    font-style: normal;
}

#hlavni_text {font-family: 'sansationregular'; font-size: 85%; width: 24.9%; margin-left: 5%; float: left; position: relative;background-color: #fff;}

Vše mi krásně funguje až na jednu drobnost, s kterou si lámu celý den hlavu. Když font zobrazím ve velikosti 75-80% a 85-90% mám rozhozenou velikost písmen. Znaky s diakritikou včetně měkkého i jsou o něco větží než ostaní. V jiných procentech je to v pořádku. Nenapadá někoho čím to je?

Děkuji
M4n
Profil *
Obsahuje tvůj font tyto znaky? Pokud ne, prohlížeč je nahradí výchozím fontem.
Mikulas
Profil *
Ano. Obsahuje všechny znaky. Ale v té velikosti jak jsem psal jsou o něco větší než ostatní
Bubák
Mikulas:
Popisovaný projev problému je typický pro případ, když v písmu chybí požadované znaky. Buďto jsi stáhnoul odněkud verzi, ve které chyběly české národní znaky, nebo k vypuštění českých národních znaků došlo až při převodu do formátu woff a woff2.

Doporučiji udělat konverzi znova a to tady:
www.fontsquirrel.com/fonts/sansation
Z nabídky Choose a Subset: je nutné vybrat No Subsetting, pak budou va zkoncertovaném písmu veškeré znaky, kreré obsahovalo původní písmo.

Alternativně je možné stáhnout písmo a konverzi udělat na stránce:
www.fontsquirrel.com/tools/webfont-generator
Pak rozkliknout "Expert" a naklikat si potřebné národní sady. Zkonvertovaný soubor s písmem bude menší, ale v může se stát, že budeš potřebovat napsat něco třeba v němčině a budou ti tam chybět některé německé znaky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0