Autor Zpráva
milde
Profil
Přeji pěkný den, chtěl bych poprosit o radu.

Mám níže uvedený css styl, a nefunguje mi aktivní zvýrazněná položka. Ještě bych se chtěl zeptat zda jde v li.active zkombinovat styl s obrázkem?

Moc děkuji za pomoc Milan.

CSS
li.item-118, li.item-119, li.item-120, li.item-121 {
background: rgb(2,0,36);
background: linear-gradient(90deg, rgba(2,0,36,1) 0%, rgba(0,0,0,1) 30%, rgba(255,255,255,1) 100%);  color: rgba(255,255,255,0.5); padding: 15px 0 15px 20px;
border-bottom: 1px solid transparent;
  -moz-border-image: -moz-linear-gradient(right,rgba(255,0,0,0.1) 10%, rgb(255,0,0) 100%);
  -webkit-border-image: -webkit-linear-gradient(right, rgba(255,0,0,0.1) 10%, rgb(255,0,0) 100%);
  border-image: linear-gradient(to left, rgba(255,0,0,0.1) 10%, rgb(255,0,0) 100%);
  border-image-slice: 1; 
  padding: 0;
  margin-bottom: 12px;
}

li.active {
background: rgb(10,0,50);
background: linear-gradient(90deg, rgba(10,0,50,1) 0%, rgba(0,0,0,1) 30%, rgba(255,255,255,1) 100%);  color: rgba(255,255,255,0.5); padding: 15px 0 15px 20px;
border-bottom: 1px solid transparent;
  -moz-border-image: -moz-linear-gradient(right,rgba(255,0,0,0.1) 10%, rgb(255,0,0) 100%);
  -webkit-border-image: -webkit-linear-gradient(right, rgba(255,0,0,0.1) 10%, rgb(255,0,0) 100%);
  border-image: linear-gradient(to left, rgba(255,0,0,0.1) 10%, rgb(255,0,0) 100%);
  border-image-slice: 1; 
  padding: 0;
  margin-bottom: 12px;

}

HTML
<ul>
<li class="item-118 current active">Text 1</li>
<li class="item-119">Text 2</li>
<li class="item-120">Text 3</li>
<li class="item-121">Text 4</li>
</ul>
Tomášeek
Profil
milde:
Mám níže uvedený css styl, a nefunguje mi aktivní zvýrazněná položka.
Zápis je v pořádku (syntakticky, pořadím položek), byť je otřesný. Chyba je jinde.

Ještě bych se chtěl zeptat zda jde v li.active zkombinovat styl s obrázkem?
Background-image.
pk11
Profil
milde:
Ale ono ti to funguje, akorát to nevidíš, protože ten gradient je barevně podobný. Zkus si například na řádku 15 v CSS změnit:
background: linear-gradient(90deg, rgba(10,0,50,1) ...
na
background: linear-gradient(90deg, rgba(100,0,50,1) ...

Tomášeek:
Zápis je ... otřesný.“ To je :)
JaPaJP
Profil
milde:
Živá ukázka
milde
Profil
Tomášeek, pk11:
Moc Vám všem děkuji vyzkouším
JaPaJP:
Děkuji moc za ukázku. Možná jsem se v úvodu špatně vyjádřil. Jedná se mi o zvýraznění položky na které se zrovna nacházím.
JaPaJP
Profil
milde:
Živá ukázka
milde
Profil
JaPaJP:
Moc děkuji, nedá se ale použít css active nebo current z html zápisu pro aktivní položku?

Děkuji
Tomášeek
Profil
milde:
Jde, ten tvůj zápis je správně, už jsem ti to psal. Proč nečteš pozorně? Nebo nezkusíš v poslední ukázce tu třídu přepsat?
milde
Profil
Tomášeek:
Moc děkuji za odpověď. Perfektní, Vaše ukázka funguje. Bohužel se mi ale nedaří přidat obrázek na pozadí. Zkoušel jsem zadat background-image: i do poslední živé ukázky, bohužel také bezvýsledně.

Děkuji za pomoc Milan
Tomáš123
Profil
milde:
Ak je všeobecná vlastnosť background uvedená ako posledná v poradí, resetuje neuvedené hodnoty na predvolené. Nevidíme kam do kódu si deklaráciu umiestnil. Ideálne použi na zdieľanie problému nástroj na živé ukážky.
milde
Profil
Tomáš123:
Děkuji Vám za odpověď. Zkoušel jsem obrázek přidat do background-image : ; v předešlé živé ukázce a ten jsem zkoušel přemístit na různá místa. Vždy mi překryl nadefinované pozadí. Živá ukázka

Ve finále mi jde o to do aktivního odkazu přidat na pravou stranu červenou šipečku. Možná že by se to dalo vyřešit i jiným způsobem než obrázkem.

Moc děkuji za odpověď, Milan
Tomáš123
Profil
milde:
Výborne, tým, že si priamo napísal o čo sa snažíš sme si ušetrili množstvo času.

Môžeš použiť jedno z nasledujúcich riešení:
1. Odrážku priradíš inému elementu. Zmení sa teda štruktúra HTML dokumentu, ktorú by si neskôr zrejme musel aj tak učiniť. Predpokladám, že to bude nejaké menu, alebo aspoň niečo, čo má odkazy. Ukážka.

2. Ak napríklad nemôžeš meniť štruktúru HTML, obstojným riešením je viacero pozadí pre element <li>. Ukážka.

Druhé riešenie má horšiu podporu. Funguje od IE9.

Existuje ešte ďalšie riešenie s poziciovaným pseudoelementom :before. Podpora by sa zlepšila o jednu verziu Exploreru. Odporúčam prvé riešenie.
milde
Profil
Tomáš123:
Moc děkuji za pomoc vše funguje, vyřešeno.

Přeji pěkný den, Milan

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0