Autor Zpráva
flz
Profil
Plz poradte

Ďakujem veľmo :)

ps: hladať odpovede tu v diskusii som ani neskusal, pretoze neviem co mam hladat
enoice
Profil

<html>
<head>
<style>
body {
background-image: url(+++ adresa obrazku +++);
background-position:center;
background-repeat: repeat-y;
background-color: #000000; /*treba nebo si ho zmen na jakou barvu chces */
margin: 0px;
padding: 0px;
}
.vstupit {
text-align:center;
position: absolute;
top: 30%;
width: 100px;
margin-right: -50px;
right: 50%;
}
.bottom {
width: 200px;
margin-right: -100px;
right: 50%;
bottom: 0px;
position: absolute;
text-align: center;
}
</style>
</head>
<body>
<div class="vstupit"><a href=" +++ tvuj odkaz +++ ">.:vstoupit:.</a></div>
<div class="bottom"><a href="http://www.macromedia.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Pro d_Version=ShockwaveFlash"> odkaz dole</a><br />
tvuj text dole</div>
</body>
</html>


snad poznas co si mas zmenit podle sebe ;)
ronan
Profil
1. otázka: To uděláš tak, že nastavíš ten obrázek jako pozadí na prostředek a budeš ho opakovat po ose y (tzn. vertikálně)


body {
background: black url("tenobrazek.jpg") repeat-y center top;
}



2. otázka: Předpokládám že to chceš jako obrázek, takže ho buď umístíš do divu a ten absolutně napozicuješ,


#divsobrazkem {
margin: 0 auto;
text-align: center;
padding-top: ??px; /*odrazeni odzhora*/
}


takže to budeš mít přesně (i s tím odražením odzhora), nebo prostě uděláš <center><img src="obrazek.jpg"></center>

3. otázka: stejně nebo podobně jako 2. otázka, CSS pozicováním

4. jak hyperlink? Myslíš odkaz?? <a href="http://tosisnaddelassrandu.ne">odkaz</a>

Tu 2. věc jsem nezkoušel, tak to snad bude fongovat.
ronan
Profil
Sááákra, sem druhý:)..
flz
Profil
diki moc obom!
este sa chcem spytat, ze ci nebude vadit ak sa ten obrazok na pozadi bude opakovat napr. 1000 krat?
flz
Profil
jak sa v tom vrtam, tak enoice zabudol napisat ako tam umiestnim tie dalsie obrazky :)

ronan
ja CSS vobec nerozumiem a vobec neviem ako mam pouzit to co si mi napisal k 2. :)
chyba mi tam daky okaz na ten obrazok alebo co :)
flz
Profil
uz som to vsetko vyriesil, dokonca to mam externe 8)
ronan
Profil
Opakování vadit nebude, prohlížeč si ten obrázek stáhne jen jednou, takže to pak ani není náročné na čas toho vykreslení. A bude se to opakovat tolikrát, kolik tam bude obsahu - tzn, že kdybys měl třeba 2 obrazovky textu s opakujícím se pozadím, tak se to pozadí bude opakovat ty 2 obrazovky. Kdybys měl 3 obrazovky obsahu, tak se bude opakovat ty tři obrazovky, atd.

(vím, že výraz "obrazovky" to moc nevystihuje, tak mě netahejte za slovo, nic lepšího mě nenapadlo:D )

Jinak ten 2. příklad jsem myslel tak, že máš to, co jsem napsal v externím CSS a v html pak máš jen

<div id="divsobrazkem">
<img src="obrazek.jpg">
</div>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0