Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
bazz Profil |
Ahojte, nějak se mi to nedaří najít ale bude to určitě snadné.. chtěl bych v souboru *.css definovat hodnoty pomocí proměnné načtené ze souboru.
#obdelnik { width: 200px; height: 100px; background: #777777; } a hodnoty délky a šířky načítat jako nějaké proměnné... #obdelnik { width: "sirka"; height: "vyska"; background: #777777; } |
||
blaaablaaa Profil |
#2 · Zasláno: 3. 4. 2019, 11:17:50
bazz:
Buď lze použít nějaký preprocesor, který proměnné podporuje (SASS, LESS), což je správné řešení. Případně lze použít CSS proměnné ( var() - CSS: Cascading Style Sheets | MDN), ale bez podpory v IE, nebo css generovat třeba v PHP (což ani jedno není dobrý nápad). |
||
Keeehi Profil |
bazz:
V klasickém css to nejde. Tedy jde ale není to úplně standard. Pokud to chceš pro vývoj pak můžeš použít nějaký preprocesor (less, sass a další) který ti používání proměnných umožní a jehož vystupem je nakonec css, které už ty hodnoty bude obsahovat. |
||
bazz Profil |
#4 · Zasláno: 3. 4. 2019, 11:30:04
blaaablaaa:
var(--sirka); var(--vyska); #obdelnik { width: var(--sirka); height: var(--vyska); background: #777777; } tohle bude v css to jsem našel ale jak tu hodnotu definovat? Dejme tomu že mam sirka.txt kde bude zapsano 100px, a vyska.txt kde bude 200px jak to načíst z toho souboru do proměnné var(--sirka)? |
||
blaaablaaa Profil |
bazz:
Takto to nepůjde, v CSS existuje import, zkus, jestli v něm může být definice těch proměnných www.w3schools.com/cssref/pr_import_rule.asp Ale jak jsem psal, není to správné řešení a odstřihneš tím znatelnou část svých návštěvníků, kterým to fungovat nebude! |
||
Kcko Profil |
#6 · Zasláno: 3. 4. 2019, 14:05:23
bazz:
Podívej se radši na SASS / LESS |
||
bazz Profil |
#7 · Zasláno: 4. 4. 2019, 13:23:28
ahoj znova... možná prasečina ale funguje a určitě tím nikoho neodstřihnu
<?php $soubor_vyska = fopen("./vyska.txt", "r"); $vyska=fgets($soubor_vyska); $soubor_sirka = fopen("./sirka.txt", "r"); $sirka=fgets($soubor_sirka); $soubor_graf = fopen("./graf.html", "w"); fwrite($soubor_graf, "<div id='graf' style='width:".$vyska."; height:".$sirka."; background-color:blue;'>graf</div>"); fclose($soubor_graf); echo "<div id='graf' style='width:".$vyska."; height:".$sirka."; background-color:blue;'>graf</div>"; ?> <iframe src="graf.html" scrolling="no"></iframe> |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0