Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jaro Profil * |
Ahoj,
nemůžu rozluštit záhadu, proč se mi nastylovaná čára zobrazí 2x jinak. Ve Firefoxu to ale neděla, ovšem ve Vivaldi, Brave, Chrome (tedy asi jádro Chromium) je to blbě. Ukázka: potřebuji, aby vypadala jako pod tímhle h1 nadpisem: správný výsledek ... ale na téhle stránce (také hned pod hlavním nadpisem) se mi ten prostřední element zobrazí jakoby "pod" ní: špatný výsledek ve Vivaldi aspol. Nepomáhá z-index , ani !important , ani přesun jinam. Bude to nějaká naprostá trivialita, ale už jsem se v tom ztratil, nemůžu na to přijít!
Použitý stylopis třídy elementu <hr> :
.s-textem { border: none; border-top: medium double #333; color: #333; padding: 0; text-align: center; } .s-textem:after { background-color: #fefbf5; content: "☙ ❈ ❧"; display: inline-block; font-family: Symboly; font-size: 1.5em; padding: 0 .25em; position: relative; top: -.6em; } Proč to to pozadí content odmítá ve Vivaldi (a spol.) přepsat?EDIT: respektive otázka stojí opačně - proč mi to na té první stránce i v Chromu atp. funguje?! Teď jsem totiž zjistil, že ta základní finta i v čisté podobě běží jen ve Firefoxu ukázka na djpw! Takže proč to vlastně na této mé stránce je zobrazeno dobře? |
||
Jaro Profil * |
#2 · Zasláno: 28. 3. 2021, 15:32:26
VYŘEŠENO (?)
Nakonec ta paradoxní funkčnost byla způsobena stylopisem normalizace.css, který se přilinkoval k té titulní stránce, kde je to dobře, a omylem nepřilinkoval k té druhé. Jde asi o hodnotu overflow: visible; , byť v komentářích píší, že ovlivňuje nějakou vlastnost IE a Edge; ale způsobí, že ten kód funguje dobře i v prohl. typu Chromium.
Třeba to někomu pomůže |
||
Časová prodleva: 4 roky
|
0