Autor Zpráva
janickal
Profil *
Dobry den, chci si na stranky udelat dvosloupcovy layout. Cast obsahu se generuje z databaze, problem mam s tim, ze jsem na internetu vsude nasla dvousloupcovy layout, kde je nejprve kod pro pravy sloupec a pak pro levy. Jenze ja potrebuji nejdrive levy a pak pravy sloupec a navic aby meli automaticky stejnou vysku i kdyz jeden obsahuje mene dat a druhy vice. Nemel by nekdo nejaky odkaz s prikladem?
peta
Profil *
janickal
stejna vyska = obrazek v pozadi
jinak viz 3 sloupce
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#www60
a jinak nejake demo mam na
http://www.volny.cz/peter.mlich/aatop.htm
- WWW ukazka 1
- WWW - JVL
- WWW absinth
peta
Profil *
Jo, jeste takove pekne...
http://peter-mlich.wz.cz/x/rs0/pp-rs0.php
- kdyz das create pages
janickal
Profil *
Tak jsem se pokusila o ty dva sloupce, ale bohuzel pravy se mi zobrazoval neustale vlevo a doprava nejak nesel dat.




<div style='width: 400px;'>
<div style='width: 200px;background-color:green;float: right;'>
test levy<br>
test levy<br>
test levy<br>
test levy<br>
</div>
<div style='width: 200px;background-color:blue;'>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
</div>
</div>



Tomik
Profil

<div style='width: 401px;'>
<div style='width: 200px;background-color:green;float: left;'>
test levy<br>
test levy<br>
test levy<br>
test levy<br>
</div>
<div style='width: 200px;background-color:blue;float: right'>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
</div>
habendorf
Profil
Nezdá se ti podezřelé mít v levém sloupci float: right ? :o)
Zkus left.

Aha, pozdě...
janickal
Profil *

<div style='background-color: green;width: 401px;'>
<div style='width: 200px;float: left;'>
test levy<br>
test levy<br>
test levy<br>
test levy<br>

</div>
<div style='width: 200px;float: right;'>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
test pravy<br>
</div>

</div>




Aha tak to sem se mylne domnivala,ze kdyz to udelam takto, tak ze to bude ocekavat jeste treti "div". Ale to proc mi to v takoveto uprave nezobrazi barvu pozadi toho nadrazeneho "divu" take nechapu.
Tomik
Profil
Tam je jeden jediný "nadřazený" div, se šířkou 400px a ten pozadí nemá...
janickal
Profil *
A proc by ho nemohl mit?
habendorf
Profil
A proc by ho nemohl mit?

Mohl, ale jsi mu ho jaksi nedala.
janickal
Profil *
<div style='background-color: green;width: 401px;'>


a todle je co?
habendorf
Profil
No uvědom si, že ten obalující div má nulovou výšku, takže jak má to pozadí vykreslit?
Já nevím jak ho chceš vysoký, to musíš zadat sama. Pokud ho chceš mít vysoký tak, jako je vyšší z těch dvou floatovaných, budeš to muset chtě nechtě vyclearovat.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.