Autor Zpráva
Bohumil Hříbal
Profil *
Mám-li web, který je rozdělen do dvou sloupců pomocí bloků, lze nějak docílit, aby jeden byl široký(width) vždy 100px a druhý se automaticky rozšiřoval do šířky stránek?

Nikde jsem podobné řešení nenašel, všichni používají buď procenta(nedocílím pevné šířky jednoho z bloků) a nebo raději udělají stránky pro rozlišení 800x600 kde si pevně nadefinují šířku obou bloků.
Martin Kuželka
Profil
Ano, lze to. Stačí ten div s pevnou šířkou floatovat a tomu druhému nastavit margin.
Bohumil Hříbal
Profil *
Ano, lze to. Stačí ten div s pevnou šířkou floatovat a tomu druhému nastavit margin.
No mám dva divy, jeden ma float: left a druhy right. Rad bych docilil pevne sirky toho praveho, Aby kdyz tam vlozim fotku, tak to bylo pouzitelny na vsech rozlisenich a porad zustal stejne siroky, ale stale mi to nejde.

Mozna by pomohlo udelat obtekani jenom jednomu a vnorit ho do druheho?
bitbit
Profil
melo by to jit takto:

#hlavni {
widht: 800px;
height: 600px;
}

#levy {
margin-right: 110px
}

#prevy {
float: right;
widht: 100px;
boath: clear;
}

<div id=hlavni>
<div id=levy>
text
</div>
<div id=pravy>
text
</div>
</div>

samozrejme to je jen nastin reseni. Takze si to udelej podle sebe
Bohumil Hříbal
Profil *
amozrejme to je jen nastin reseni. Takze si to udelej podle sebe
To tve reseni nefunguje prave nejde. Preklepl si se tam v boath:clear; asi si myslel clear:both; ale ani tak to nejde, ale diky.
Martin Kuželka
Profil
Stačí prohodit pořadí těch divů, první dát ten pravy...
bitbit
Profil
Martin kuželka: to mas pravdu, a hlavne opravit #prevy na #pravy a taky vsechny widht na width

psal jsem to narychlo a kapanek jsem si to neprecet
bitbit
Profil
takze nakonec takhle - uz to funguje

#hlavni {
width: 800px;
height: 600px;
border: 2px solid #000000;
}

#levy {
margin-right: 110px;
height: 200px;
border: 2px solid #000000;
}

#pravy {
float: right;
border: 2px solid #000000;
width: 100px;
height: 200px;
clear: both;
}

<div id=hlavni>
<div id=pravy>
text
</div>
<div id=levy>
text
</div>
</div>

update: to border je tam jen proto ze jsem hledal chyby, ale to je jiste jasne
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.