Autor Zpráva
paulos
Profil *
Existuje něco takovýho jako border image? Jako aby border byl můj vlastní obrázek.Potřebuju to u layoutu aby okraj byl jinej než background.
dík
habendorf
Existuje něco takovýho jako border image?

Ne.
paulos
Profil *
To je zlý. A nějak jinak to nejde?
habendorf
Jasně že jde, backgroundem.
paulos
Profil *
No jo ale když to dám jenom jednim backgroundem tak to bude mít přesnou dýlku a šířku a já nevim jak velkej obsah toho layoutu bude.
No a kdyby to přesahovalo tak to bude vypadat blbě.
Snad je to srozumitelný.
PerToon
Pseudopozadí - obrázek na pozadí, který roztáhneš na 100% šířky a výšky.
paulos
Profil *
A kde o tom můžu něco zjistit?
PerToon
http://www.jakpsatweb.cz/priklady/background-position.html
habendorf
Teda nechci se Yuhůa nějak dotknout, ale tohle řešení je naprostá šílenost. Z toho bych si příklad nebral.
paulos etruska
Napadlo mě něco jinýho. Jde nastavit u background aby úplně nahoře byl nějakej obrázek a úplně dole taky nějakej a uprostřed normální background?
Taurendilek
Profil *
Hele nazdar.
Jak to teda ma vyreseny czechcomputer s boxy v kterych ma jednotlive polozky dole.kdyz si nechas prohlizecem ohranicit (outline) obrazky tak vidis ze to ma jen dole v levo a pravo?dik chytrym radcum kteri poradi
habendorf
Jde nastavit u background aby úplně nahoře byl nějakej obrázek a úplně dole taky nějakej a uprostřed normální background?

Ne. Ne u jednoho elementu.
habendorf
Taurendilek: Nějak nevím co máš na mysli. Jak jsem říkal už v lednu, dělá se to backgroundem.
Honza Hučín
Pokud potřebuješ mít víc obrázků na pozadí, udělá se to tak, že ten element uzavřeš do několika obalovacích DIVů, každému dáš samostatný background a u každého ten background zarovnáš na potřebné místo.

Dělají se tak třeba kulaté rohy - element se uzavře do čtyř DIVů a v každém z nich se na pozadí vloží obrázek jednoho rohu. Je to sice prasečina, ale funguje.
mata
Je to sice prasečina, ale funguje.

A ještě větší chuťovka je, když máte po stranách a nahoře stínování a celý box má být na výšku natahovací podle obsahu... To je pak obalů!
habendorf
mata: A ještě větší chuťovka je, když máte po stranách a nahoře stínování a celý box má být na výšku natahovací podle obsahu... To je pak obalů!

Ale ne, dělal jsem to naposled zrovna dneska :o) http://www.1-webdesign.cz/projects/fotokram/
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0