Autor Zpráva
esemeska
Profil
Ahoj! Jak mam prosim udelat menu pomoci divu, ve kterem by kazdy odkaz byl jakoby v jedne bunce tabulky a mohl bych u nej dat hover na pozadi...napr.
http://kog.xf.cz
Peca
Profil
Jde to třeba přes css display:block a nastavení width a height.
esemeska
Profil
jak mam ale udelat ty jednodlive bunky pomoci divu?
nechci tam placat deset divu pod sebe...
WertriK
Profil *
esemeska
ty hrajes SC:BW ?
Proc tam tu tabulku nechces ? Reklbych ze v tvem pripade ta tabulka prubeh nacitani stranek nijak nebrzdi.
Nebo bych to udelal pomoci tech 10 divu...
habendorf
Profil
esemeska: jak mam ale udelat ty jednodlive bunky pomoci divu?

Proč proboha pomocí divů? Vždyť ti to Peca píše jasně, ne?
Menu většinou bývá tvořeno odkazy, tedy elementy <a>. Tak proč tam cpát divy?

a {display.... - už ti to psal Peca
esemeska
Profil
ty hrajes SC:BW ? ...jo to hraju


habendorf
A kdyz nastavim odkazu width a height, tak se jako stane co? nezvetsi se treba ten odkaz?
to ja totiz nechci:)
peta
Profil *
esemeska
- na te strance nejde fakt nic precist, mel bys neco udelat s barvama, treba zvysit jas?
- co se tyce problemu, chces menu jako v tabulce, proc jej neudelas do tabulky? Pokud tam nebudes davat do popredi IMG, tak tabulka vubec neskodi, naopak, usnadnis si praci.
- u odkazu se nastavuje width:100%;display:block; Sirka odkazu je pak dana nadrazenym blokem, v tomto pripade by to mohlo byt TABLE nebo TD
esemeska
Profil
- na te strance nejde fakt nic precist, mel bys neco udelat s barvama, treba zvysit jas?
toto se VUBEC netyka webu kog.xf.cz to jsem pouzil pouze jako priklad!!!!


u odkazu se nastavuje width:100%;display:block; Sirka odkazu je pak dana nadrazenym blokem, v tomto pripade by to mohlo byt TABLE nebo TD

OK podivam se na to
b.are
Profil *
toto vyresi tvou otazku:

<!-- TELO MENU VPRAVO -->

<div id="menu">

<div align="left"><a href="page.php?page=01" class="menu">
<div class="padding" >SLUŽBY</div>
</a></div>

<div align="left" ><a href="page.php?page=01" class="menu">
<div class="padding" >SLUŽBY</div>
</a></div>

<!-- TELO MENU VPRAVO KONEC -->

</div>

a do css dej

.menu {
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
color: #ffffff;
background-color: #7EAED2;
background-image: url(sipka1.gif);
background-repeat: repeat-y;
background-position: left;
display: block;
height: 22px;
width: 233px;
text-decoration: none;
position: relative;
text-indent: 40px;
border-bottom: 1px solid #C9DFF1;

}
a.menu:hover {

color: #34648A;
background-color: #E1EDF7;
background-image: url(sipka.gif);

}
.padding {
padding-top: 4px;
}
jozob
Profil
peta
"na te strance nejde fakt nic precist, mel bys neco udelat s barvama, treba zvysit jas?"
Nepochybujem o Tvojich webdesignérskych kvalitách, ale prosím hodnoť stránky len vtedy, ak je o to požiadané. Nemyslím, že je vhodné hodnotiť stránky napríklad v téme "Práce a zákazky". Nič osobné, ale dávaj si na to pozor.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.