« 1 2 »
Autor Zpráva
miškin
Profil *
Jsem začátečník v CSS a mám pomocí layout vytvořené stránky a jen bych chtěl poradit jak udělat aby se mi výška zvětšovala s obsahem. Díky.
Leo
Profil
Vyska ceho? Pokud tam nemate zadne elementy s nastevnym float (right, left) nebo position absolute, tak se vyska podle obsahu natahuje. Pokud tam mate floatovane elementy, pouziva se nejcasteji finta s clear both, pokud mate layout zalozeny na absolutne umistenych elementech tak je to nejhorsi mozne reseni. Leo
izsak
Profil
Kód si si písal sám, ale si tránku tvoril v nejakom WYSIYG editore (napr. Dreamweaver)?
izsak
Profil
Ešte detail: samozrejme by nám veľmi pomohlo, ak by si sem umiestnil kód, alebo odkaz na stránku, nech presne vieme, kde je chyba.
miškin
Profil *
Výška #obsahu... Díky

#main {
width: 755px;
border: 0px solid #ccc;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
text-align: left;
background-color:rgb(175,175,175);
}
#hlavicka-null {
width: 100%;
padding: 0;
border: 0;
}
#hlavicka {
border-bottom: 0px solid #ccc;
}
#obsah-null {
width: 600px;
float: right;
padding: 0;
border: 0;
}
#obsah {
padding: 10px;
height: 70%;
border-left: 0px solid #ccc;
background-color:rgb(254,254,254);
}
#levo-null {
width: 155px;
float: left;
padding: 0;
border: 0;
}
#levo {
padding: 10px;
}
#zapati-null {
clear: both;
width: 100%;
padding: 0;
border: 0;
}
#zapati {
padding: 0px;
border-top: 2px dotted black;

}
.noscreen {
display: none
}
miškin
Profil *
Jinak psal jsem to napůl sám a napůl z nějákého článku. Používám jen PSPad...
Leo
Profil
Vis, ono to CSS bez HTML nic moc nerika... Leo
miškin
Profil *
Promiň.. Už to je lepší?

<div id="main">
<div id="hlavicka-null">
<div id="hlavicka">
blabla
</div>
</div>

<hr class="noscreen" />


<div id="obsah-null">
<div id="obsah">
<p>
blabla
</p>
</div>
</div>

<hr class="noscreen" />

<div id="levo-null">
<div id="levo">

</div>
</div>

<hr class="noscreen" />

<div id="zapati-null">
<div id="zapati">
blabla
</div>
</div>
</div>
izsak
Profil
Budeš musieť použiť obrázok na pozadí, aby si dosiahol efektu rovnakej výšky.

Tie <div>y sú nezávislé elementy a teda nemôžu byť rovnakú výšku ako je tomu v tabuľkách.

Skús to spraviť podľa Dvousloupcový beztabulkový layout
Leo
Profil
No rekl bych, ze vyska divu s id obsah se s jeho obsahem :-) bude zvetsovat, protoze v nem nejsou floatovane prvky, ale jen odstavec. Leo
miškin
Profil *
for leo koukej je tam jen tak něco hozenýho...
miškin
Profil *
for izsak jo, jo kouknu na to..
Leo
Profil
Aha, nevsiml jsem si, ze jsi mu urcil vysku (70%), coz Mozilla respektuje a obsah vyhrezne. Musis pro Mozillu pouzit min-height. Leo
miškin
Profil *
min-height mi dělá to samý jako když tam height vůbec nemám. Nakonec tam teda vůbec výšku nedám, akorát ještě budu muset vyrešit, když to bude zas moc krátký. Jinak díky vám
Leo
Profil
"min-height mi dělá to samý jako když tam height vůbec nemám"

A to znamena co konkretne?

"Nakonec tam teda vůbec výšku nedám"

Idealni reseni, Leo
llook
Profil
Pro efekt stejné výšky vůbec není potřeba obrázek, znám i lepší způsob: http://llook.wz.cz/weblog/ruzny-soubory/yet-another-layout.html
Prostě jeden div súžím (pomocí margin-left) a tím z něj vytvořím pozadí pro pravý sloupec. V něm je další div který naopak roztáhnu (záporný margin-left) a do něj normálně umístím obtékané sloupce. Pod sloupce dám ještě jeden div s clear: both; aby se to pozadí protáhlo až k němu.
Fred
Profil
llook Skvělé
Leo
Profil
Ja pouzivam pro barvu pozadi sloupce velky (siroky) border, ale ten se neda nastavit v procentech, osobne mi to nevadi, protoze delam fixni sirku, ale tohle je lepsi. Pixyho nastin na wellstyled je jen nastin, ne hotove reseni, jednak - jak uz tady padlo - je nepristupne s vypnutymi obrazky na pozadi (coz je napriklad tehdy, kdyz si stranku ulozi uzivatel na disk...), jednak neresi 3px bug IE a dalsi jeho problemy. Leo
Noira
Profil *
Ahoj. Mám hotovou šablonu pozicovanou pomocí CSS, 3 sloupcový layout. ja na adrese:
http://zrcadlo.mysteria.cz/znovu.htm
V MSIE 6 a myslím i v 5.5 to běží. Mozzila ale ignoruje kaskádu a dává mi do prostřední¨ho divu zelené pozadí, rámeček vpravo nevykreslí a levé menu odplouvá úplně mimo!
Máte nějaký návrh nebo odkaz, jak to předělat?
Eric meyers v "ovládněte CSS" nedoporučuje dávat divům(sloupcům) rámečky, vcnuřije do nich buňky tabulky. Myslíte, že je to v suchu, když to předělám na tabulky (to by ale bylo vyloženě proti celýmu návrhu...) dám fakt cokoliv za funkční řešení, už chci začít tu šablonu plnit vlastním obsahem a ne donekonečn přepisovat stylesheet.
Taky mě napadlo zadat všemu přesnou šířku a zapozicovat to absultně, v tom se ale moc necejtím dobře v kramflecích. Prostřední sloupec měl být plastický, krajní pevné, takže by vyplnil místo mezi nimi.
N.
izsak
Profil
Noira
Podľa Dom inspectoru nastavuješ pre #content farbu pozadia rgb(81, 103, 50).

Nevidím dôvod dávať do <div>ov tabuľku - ako tam dosiahnem okraj? Rovnako, ako pre <div>. Podľa mňa ten kontext použitia tabuliek je úplne iný (napr. podpora NN4 a pod.)
izsak
Profil
Podľa validátora máš chybne : na riadku 52.

#content a: { text-decoration: none; color: #FAFAD2; background-color: #516732;
border: 1px solid #FAFAD2 }

Preto je pozadi v Mozille chybné.
Noira
Profil *
iszaku,
ale jak by to mělo být správně? a:link? pro nenavštívené odkazy?
izsak
Profil
stačí obyčajne
#content a {}

a:link sú aktívne odkazy (dalo by sa povedať, že nenavštívené).

A nejako si to CSS uprav (=naformátuj), lebo sa v tom absolútne nedá vyznať.
Noira
Profil *
přidala jsem tam doctype - html4.01 a opravila ten a:link a mám údajně plně validní html i css!
(že by vítězství?)
mohl by se na to někdo mrknou do jiných prohlížečů? mám tu k dispozici akorát explorer.
Noira
Profil *
izsak
No jo, kaju se z hříchů, ale dělala jsem to ve frontpagi 2000 a ten má takovou "příjemnou" vlastnost, že ti formátuje css podle svého.
je to prasácké, já vím. už dávno se chystám na jeden článek"Mějme v kódu uklizeno:-)"
Miškin
Profil *
V mozile mi to chodí, akorát s češtinou je to horší není místo charset=iso-8859-2" lepší charset=windows-1250" mozila má stím iso problémy, aspoˇm u mě..
izsak
Profil
Podľa validátora moc validné nie sú. Ešte tam máš 8 chýb v HTML.
http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A//zrcadlo.mysteria. cz/znovu.htm

Máš zle kódovaný dokument. Keď zmeníš názov kódovania, tak to neznamená, že sa prekóduje celý dokument (keď ešte k tomu používaš FP 2000...)

Mozilla nemá s iso- kódovaním žiadne problémy.
Práve naopak, IE nesprávne spracuje iso-8859-2 kódovanie ako keby to bolo windows-1250.

Použi PSPad alebo jEdit na prekódovanie dokumentu do iso-8859-2, ale aj tak silne odporúčam použiť utf-8 kódovanie.
Noira
Profil *
Koukám na to s děsem. teda když změním kódování na windows-1250, nezmění se nic?
musím to otevřít v editoru a změnit kódování?

já totiž doma nedokázala nainstalovat žádný pořádný editor - nemám tam připojení a co jsem si přinesla na CD odmítl instalovat Windows kvůli "formátu virtuálního ovladače".
Noira
Profil *
Teď po opravení chyb mi to ukazuje validní html 4.01 transitional.
Miškin
Profil *
Noira: Asi dost lidí používá PSpad.
izsak: Nevim v mozile když je tam iso-8859-2 musim to vždy ručně přehodit na 1250 v menu. Třeba ji mám jen blbě nastavenou...
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.