« 1 2
Autor Zpráva
Miškin
Profil *
promiň pspad
izsak
Profil
Ach jo, uz to tu bolo omielane nespocetne krat:
Mozilla sa chova spravne, IE nie.

IE pri stranke iso-8859-2 stale pouziva windows-1250, lebo iso-8859-2 j kompatibilne s windows-1250, naopak nie (tj. stranka v kodovani windows-1250 pri nastavenom iso-8859-2 nefunguje (okrem IE samozrejme); stranka v kodovani iso-8859-2 pri nastavenom windows-1250 funguje)
Miškin
Profil *
promiň já dizkuzi začal sledovat až teď někdy. Už to chápu :) Takže co nastavovat na stránkách 1250?
izsak
Profil
Samozrejme na každej stránke treba nastaviť to kódovanie, v ktorom je zapísaná. Ak to je windows-1250, tak windows-1250.
Miškin
Profil *
jo takhle, už poho diky....
Noira
Profil *
izsak
Fakt díky:). Já jsem žila v naivním domnění, že Frontpagi a exploreru se dá věřit, teď se poučím. takže čeština by měla jít, tu chybu s pozadím už mám opravenou. ještě něco, co by mě mohlo ohrozit?
Měj taky slitování, žádný učený z nebe nespadl.
Honza Hučín
Profil
Noiro, chyb IE je daleko víc. To píšu ne proto, abych tě strašil, ale abys věděla, že až se ti zase bude stránka chovat v každém prohlížeči jinak, může to být jedna z mnoha IE chyb. Z toho důvodu je nezbytné stránku ladit i v jiném prohlížeči než IE, ideálně souběžněMozilla a IE.
Polaroid
Profil
Promiňte, že tento příspěvek je trochu mimo téma.

Proč nemáš ten layout gumovej?

Já vim proč, protože na to se floatovej layout nehodí!

Sakra, poslední dobou se stává ten vobtejkanej layout tak moderní, stejně jako je moderní mít stránky široké 750px a vycentrované!
Žádnej elastickej layout!

Časem zjistíte, že to není žádný umění udělat negumový stránky, ale vytvořit pěkně elastický layout, aby to při všech rozlišeních a ve všech prohlížečích byla na pixel přesné, to je kumšt!

Lidi udělejte se sebou něco!
izsak
Profil
a) Nie len že stačí, že začiatočník v CSS robí plávajúci layout, ale ešte ho má robiť aj gumový??? Nebolo by to na začiatočníka moc?
b) Ja by som povedal, že float je veľmi vhodný na gumový layout.
c) pixel-perfect design? webdesign nie je o pixelovej precíznosti
Miškin
Profil *
Pořád se mi nepovedlo, nastavit stálou výšku :( mozila podporuje min-height takže tam není žádný problém. A když zkouším to stím obrázkem na pozadí, to mi nějak nejde, předpokládám že se v css musí nastavit, aby se obrázek na pozadí zobrazoval v plné velikosti ale nemůžu přijít na to jak :( Poradil by ještě někdo?
Leo
Profil
Obrazek na pozadi se zobrazuje v meritku 1:1 a je z neho videt jen takova cast jak je velky element, v nemz je to obrazek na pozadi. Leo
Miškin
Profil *
Tak obrázek na pozadí jsem nepoužil, nepochopil jsem porádně jak to udělat :( Ale už je to v poho nakonec rešení bylo velice jednoduchý a já si stím lámal hlavu pěkně dlouho použil jsem _height: 600px; min-height: 600px; Tak teď už vím pořádně k čemu je to _ :))
Polaroid
Profil
to izsak:
a) Já po něm nechci, aby dělal gumovej layout, je to jenom povzdechnutí, nad Miškinovým příkladem!
b) Není, protože může velice snadno vytvořit menší, ale vyditelné nepřesnosti!
c) Webedesign je o pixelové přesnosti!!!!!!!!!
izsak
Profil
Nechcem založiť flame, ale...
Polaroid
Pre mňa webdesign nie je o pixel-prefect tvorbe, pretože tu existuje IE5. Ak by som tvoril stránku len pre Mozilla 1.4+, Opera 7+, Safari 1.2 a IE6+ tak nie je moc veľký problém s pixel-perfect.

Ale pixel-perfect je vďaka užívateľských preferenciám niekedy nedosiahnuteľný, takže je lepšie tvoriť použiteľné stránky (= niekde obmedziť absolútnu zhodnosť grafiky, aby bola stránka použiteľnejšia).
Polaroid
Profil
Izsaku, hrubě s tebou nesouhlasím: právě vo tom to je, dokázat do vyhackovat, pro starší IE!
izsak
Profil
Používam Word 2003 a nie 97, pretože má nespočetné množstvo funkcií. Áno, vo Worde 97 otvorím formát 2003, ale nemám k dispozícii všetky funkcie pre prácu s objektami (napr. generovaný obsah dokumentu).

Osobne už nebudem učiť IE5 novým kúskom, pošlem mu aspoň takú verziu, ktorú vie trochu zobraziť, pretože vyvýjať pre staré prehliadače je neúnosne nákladné.
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.