Autor Zpráva
Axamith
Profil
Zdravím všechny webaře. Dělám stránku podle grafického návrhu a narazil jsem na dva problémy.
1) Mám stránku o celkové šířce 770 px. Přez celou šířku stránky bude vedle sebe 7 obrázkových odkazů o šířce 110 px. Matematicky by se tam měly vedle sebe vlést. 7x110 px = 770px. Mezi jednotlivými odkazy se mi ale objevuje malá mezera a poslední odkaz se mi posune na další řádek. Margin a border mám nastavené na 0. To se týká jak butonů, tak obrázkových odkazů. Jak odstranit přebývající mezery ??? viz. Fishland.cz
2) V hlavičce stránky budou na logu další 4 odkazy : HOME, KONTAKT, MAPA SERVERU a E-SHOP. Jak je umístit na logo, které je přez celou šířku stránky další obrázkové odkazy ???
maxto
Profil *
Zkus ty obrázky umístit do tabulky nebo divu, kterou pak umístíš kam potřebuješ.
Axamith
Profil
Vždyť mám obrázky uzavřené v Divu. A tabulka mi nepořipadá jako ideální řešení. Už jenom kvůli rychlosti načítání.
Otázku 2) jsem částečně vyřešil pomocí z-indexu. V Mozille se tváří normálně, ale v IE je hlavička odtržená od divu s odkazy. Myslím, že to asi bude obdobný problém jako s mezerami mezi obrázky. Z nějakého důvodu nevychází součty pixelů. ( to si myslím já, ale netvrdím to ) Co s tím ???
maxto
Profil *
No a co zkusit nastavit CSS vlastnost

img { padding: 0 }
maxto
Profil *
Eště bych odstranil border="0" z obrázkových odkazů, třeba to pomůže

<a href="rybpotr.htm"><img border="0" src="images/uvod/rybpotreby.jpg" alt="Rybářské potřeby" width="110" height="74"></a>
Falcon16
Profil
2) V hlavičce stránky budou na logu další 4 odkazy : HOME, KONTAKT, MAPA SERVERU a E-SHOP. Jak je umístit na logo, které je přez celou šířku stránky další obrázkové odkazy ???
Daj to logo ako pozadie divu a potom tam uz len daj tie odkazy
Axamith
Profil
To Falcon16: Umístění odkazů nad logo jsem vyřešil z-indexem viz. můj předešlý komentář.
To maxto: u každého obrázku jsem zadal CSS vlasnost
<img border="0"; padding="0"; margin="0"
a nic se neděje. Pokud u obrázkových odkazů odstraním
border="0"
, tak se mi okolo nich udělá modrý rámeček. Jsem s rozumem v koncích.
maxto
Profil *
ten modrý rámeček se dá odstranit pomocí

img { border-style: none; }

to možná bude celý problém
Axamith
Profil
Vydrž, vyzkouším to. Ale pro ujasnění zápisu kódu. Je
<img padding="0"
stejné jako
img { padding: 0 }
???
Axamith
Profil
Tak jsem to předělal bez valného výsledku. Původní verze a upravená upravená. V upravené jsem odmazal z obrázkových odkazů
border="0"
a v externím CSS nastavil
border-style: none
.
Rozestupy se mezněnily a rámečky se objevily.
MilanJ
Profil
Rozestupy se mezněnily a rámečky se objevily.
Já používám absolutně pozicované DIVy obalené v relativním DIVu, který tvoří obal celé stránky, a funguje to jak má!
Nemáš nastaveny obrázky jako odkaz ´<A href=.... </A> ?
bojars
Profil
Niekedy dávnejšie sa riešil v tomto fóre tento problém (teda ak som správne pochopil otázku). Vtedy som si to skúšal a urobil som túto stránku:

http://bojars.wz.cz/old/soft/icons/index.html

Riešilo sa to tuším tak, že sa divu, v ktorom majú byť naskladané obrázky pridal atribút:

line-height: 0;

Skús to, či Ti to pomôže.
b_are
Profil
nechapu co to mas v tom kodu ???

<img border="0"; padding="0"; margin="0" src="images/uvod/txkontakt.gif" style="position: relative; bottom: 82px; left: 240px; width: 73px; height: 19px"; z-index= "2" alt="odkaz kontakt" title="Kontakt">

jak si na to prisel? z jakeho duvodu pozicujes obrazky ktere jsou normalne vedle sebe a co znamena toto????

<img border="0"; padding="0"; margin="0"

padding a margin patri do style, ..a stredniky v zapisu img??

nechapu nic, respektive nechapu, ze to jde vubec v prohlizeci videt :DD
b_are
Profil
proc to nedas normalne??

<a href="sfsdf"><img src="zraloci.jpg" width="150" height="216" border="0"></a><a href="fsdf"><img src="zraloci.jpg" width="150" height="216" border="0"></a><a href="sdf"><img src="zraloci.jpg" width="150" height="216" border="0"></a><a href="sfs"><img src="zraloci.jpg" width="150" height="216" border="0"></a><a href="sdf"><img src="zraloci.jpg" width="150" height="216" border="0"></a><a href="sdf"><img src="zraloci.jpg" width="150" height="216" border="0"></a>
b_are
Profil
posli mi zazipovane stranky ja ti to opravim > b.are@volny.cz
b_are
Profil
nebo spis jen index.html + css + images
bojars
Profil
Predsa ma napadlo ešte jedno:

Dobré by bolo, keby si kódy (odkazy) pre obrázky dal do jedného riadku bez medzery, teda aj bez odriadkovania, t.j.:

<img src="..."><img src="..."><img src="..."><img src="..."><img src="...">


IMHO: Mohlo by sa totiž stať, že tá medzera (odriadkovanie... Enter v kóde) medzi obrázkami by mohla byť pochopená ako deliteľná medzera a mohla by byť v takej šírke, ako je definovaná veľkosť písma pre stránku.
b_are
Profil
uz jsme to poresili, ale vsichni tady radite ptakoviny a nevidite ze ma v kodu // a v zapisu img ma <img margin:0; padding:0; src="" .......... !!
Axamith
Profil
b_are se mi na to mrknul osobně a teď jenom čekám na e-mail s opraveným kódem. Ale v každým případě všem díky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.