Autor Zpráva
Ticonderoga
Profil *
na mým layoutu ( http://emma.ticonderoga-cz.net ) musím vždycky zadávat výšku #main aby se obsah ( #obsah ) nenacpal přes patičku (v msie 6 je to f pohodě )... celkem DOST mě to štve a vůbec nevim jak to řešit.... zadávat všem stránkám největší výšku je napytel...... prosím poraďte
SuE
Profil
zkus dát nekde před tu patu nebo do ní clear:both do stylu
Ticonderoga
Profil *
tak to pomohlo... sice enem trocha, ale pomohlo.... ted mám zas jinej problém =)
vizte http://emma.ticonderoga-cz.net/?soubor=mob_
potřebuju aby se #main prodloužil po celé délce....
Leo
Profil
Misto pitvani vaseho webu na prvocinitele jenom obecne poznamky o vysce blokovych elementu, jako je treba div, ve strucnosti a zjednodusene:

1, pokud vysku neurcite (pres CSS vlastnost height) tak je vyska divu dana obsahem - pokud obsahu pribude tak se vyska zvetsi

2, to plati doslova jen pokud v tom divu (jeho obsahu) nemate elementy s vlastnosti float (left, right), nebo s position nastavenou na absolute nebo relative

3, pokud tam mate elementy s float, pak pod ne (pred konec toho divu co chcete natahnout) strcite element s clear nastavenou na both - to uz je normalni obsah, a clear zpusobi, ze je pod temi floaty takze se obalujici div natahne aby ho pojal

4, pokud tam mate elementy s position: absolute, tak vas potes panbu

5, pokud tomu divu vysku urcite (height, jedno jestli v pixelech nebo v procentech), tak se IE chova tak, ze mu tuto vysku nastavi jen tehdy, pokud ma obsah divu vysku mensi, jinak ho roztahne, takze height vlastne bere jako minimalni vysku. Mozilla a spol. se chovaji podle specifikace CSS - pokud nastavite height, tak vysku respektuji a pripadny vyssi obsah proste vyhrezne ven - u techto prohlizecu musite pouzit CSS vlastnost min-height

Leo
Ticonderoga
Profil *
DÍKY MOOOOOC! VYŘEŠENO!!!
Yuhů
Profil
> 4, pokud tam mate elementy s position: absolute, tak vas potes panbu

geniální sloh! Přesně tak to je.
Tom KQT
Profil
A když tam ty absolutně pozicované elementy mám, tak opravdu není žádný způsob jak to vyřešit?
Leo
Profil
Pokud tam mas absolutne umistene prvky a v nich text, tak nikdy nevis jak budou vysoke, a to je ten problem. Leo
Plaier
Profil
Heh co je to layout ? :]
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.