Autor Zpráva
maestorm
Profil
Zdravím, zase já...
Potřebuju poradit jak mám v tomto tabulkovém layoutu zarovnat text doleva?

HTML kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>-M-I-R-A-X- -s-t-u-d-i-o-</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly/style.css" />
</head>
<body>
<table id="classic">
<tr>
<td><img src="images/animation.gif" style="position: relative; top: 0; left: 28.95em"/><img src="images/nadpis.gif" /></td>
</tr>
</table>
<table id="classic">
<td id="bl"><div align="left">mae</div></td>
</table>
</body>
</html>

Externí CSS soubor:
body {background: #C8C8FF; margin: 4em 0 0 0;}
table#classic {background: #0066B3;}
table#classic td {background: transparent; padding: 0 5px 0 15em;}
td#bl {width: 30.3em; background: #0066B3; height: 24em; border-spacing: 2px;}


Díky za všechny rady: Maestrom
T3RMiX
Profil
Nechapu jaky text ma byt zarovnany do leva?
Filips
Profil
text-align:left

Filips
Radek Hrabůvka
Profil
Jediný text, který vidím, je "mae".
Význam konstrukce <td id="bl"><div align="left">mae</div></td> nechápu ze tří důvodů:
1. nemá žádný styl, pouze atribut "align"
2. zarovnání doleva je výchozí hodnota
3. pokud by bylo nutné přebít definici zarovnání, stačí nastylovat td#bl

<ot><ironie> Perfektní SEO tag "title" </ironie> hlavně že je to XHTML a charset je taky super </ot>
maestorm
Profil
Díky za vaše zprávy ovšem poslednímu řádku v poslední odezvě Od radka hrabůvky bohužel moc nerozumím: <ot><ironie> Perfektní SEO tag "title" </ironie> hlavně že je to XHTML a charset je taky super </ot>
Radek Hrabůvka
Profil
Tak vážně:
1. text, jako "M-I-R-A-X- -s-t-u-d-i-o" těžko někdo zadá do vyhledávače.
2. Neznám jediný důvod, proč bys měl psát XHTML, když ti bohatě stačí HTML.
3. Pro češtinu / slovenštinu a nevím co ještě je charset iso-8859-2 ,nebo win-1250, kódování iso-8859-1, nebo win-1252 jsou pro západní Evropu.
habendorf
Profil
2. Neznám jediný důvod, proč bys měl psát XHTML, když ti bohatě stačí HTML

Koukám, že Chamurappiho osvětová činnost začíná nést svoje ovoce. Myslím že v tomhle kódu jsou důležitější jiné věci - 2x ID classic, chybějící tr v druhé tabulce (jistě Chamurappi - browser si ho naštěstí domyslí) nebo třeba nesmyslné míchání externích a inline stylů.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0