Autor Zpráva
PerToon
Profil
Mám spíš jen takový zvídavý průzkum. Potřeboval sem jednoznačně odlišit jednu věc v css pro operu a zjistil jsem že se to dá pomocí <link> nebo <style> který má třeba type="text/blbost". No, ale nechtělo se mi do každý stránky cpát odkaz na dva css soubory nebo přímo vepisovat jednu vlastnost do každý stránky, tak jsem spíš ze zvídavosti strčil tag <style> do externího souboru a ono to funguje. Je to častá metoda? Je to bezpečná metoda? Je to využitelná metoda? Máte s tím zkušenosti? Dalo by se takhle vnořit do sebe několik externích css souborů? A dá se k nim pak nějak zvlášť přistupovat javascriptem? A co na to Jan Tleskač?
Leo
Profil
Je to blbost, pokud je ten externi soubor css, pak v nem html nema co delat. Leo
PerToon
Profil
No jo, ale mě tam to <style> funguje!!! A mám ho udělaný tak, aby to měnilo vlastnost jen pro Operu a funguje to! Jaktože teda? Ví o tom někdo něco víc?
PerToon
Profil
Prosím všechny zájemce o CSS, aby se mi koukli na:
http://pertoon.asynus.com/stylovani.html
a řekli, jestli to všude funguje a jestli se ta metoda používá často nebo jestli se o ní tolik neví...
Leo
Profil
Funguje nefunguje, auto taky jede na fritovaci olej, chvilku. HTML nema v CSS co delat. Leo
habendorf
Profil
Je to častá metoda? Ne

Je to bezpečná metoda? Asi ano

Je to využitelná metoda? Kloudně ne

Máte s tím zkušenosti? Ne

Dalo by se takhle vnořit do sebe několik externích css souborů? Vyzkoušej

A dá se k nim pak nějak zvlášť přistupovat javascriptem? Ne

A co na to Jan Tleskač? Kašle na to

Celé je to IMHO dost kravina, jak píše Leo, html nemá v css co dělat. Je to stejné, jako kdybys externí JS začal zápisem <script>.
PerToon
Profil
Nuže, přestože sem byl tu s tímhle nápadem již dvakrát rázně okřiknut a všichni se chovají jako by to bylo tabu, tak sem si s tím hrál ještě trochu a když máte externí css:

...
spousta definicí
...
<style>
...
spousta definicí
...

Tak cokoli co následuje za tím <style>, který ani nemusí být uzavřený, ani nic, tak pochopí jenom Opera. Ale pochopí to! A je možný že v CSS nemá HTML co dělat, ale nedělá se na webu tisíc dalších věcí co se nemají dělat? Validní to není, ale spousta webdesignerů říká že validita není podstatná pokud autor ví že to tak chce a má pro to důvod... Tohle funguje a odliší to Operu, což moc normálně nejde....

Promiňte že s tím pořád prudím... Dejte mi odkazy na stránky kde je vysvětlení proč nedávat tag do css souboru a já třeba zmlknu... děkuju za vyslechnutí.... neumlaťte mě....
*Čvachta*
Profil *
A co import?
Plaváček
Profil
Nevím, PerToone, možná jsem pozadu. Ale nechápu, proč potřebuješ pro Operu něco jiného než pro ostatní prohlížeče?
PerToon
Profil
Plaváček- protože se absolutně ztrácím v tom, v jakým prohlížeči se co jak počítá, takže sem potřeboval definovat šířku objektu v Mozille 130px a v IE a Opeře 148px. A zdálo se mi to takhle nejjednodušší.
Plaváček
Profil
Mám jednodušší řešení: http://ie-brouci.dero.name/box-model.html
PerToon
Profil
Nojo, ale tyhle blbosti s počítáním šířky snad má dělat jenom IE, ne? Ale co ta Opera?
Dero
Profil
PerToon: Opera dělá to samé v quirks módu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na PerToona:
Opera se v pojetí box modelu od Exploreru nijak neliší. Na to se často zapomíná.
Nejjednodušší je používat quirk režim a box modely sjednotit:
* { -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; }
Více o box modelech.

Potřebuješ-li individualizovat stylopisy podle prohlížeče, také bych pro tebe něco málo měl.
thingwath
Profil
Tak ale teď trochu vážněji. Zajímalo by mě, jak Chamurappi dokáže najít a infiltrovat každé takovéto téma.
PerToon
Profil
Chamurappi- http://www.webylon.info/S01.cs.aspx To je přesně to co potřebuju!!! O něčem takovým sem vůbec netušil a nikde sem nikdy nic takovýho nenašel! Ani bych asi nevěděl co hledat... Moc díky!!!!!!
PerToon
Profil
Ale teď se mi zdá, že tou Chamurappiho funkcí to vůbec být nemůže.... ale jaktože mi to funguje? Nechápu to....
PerToon
Profil
#menu {width: 150px;
margin: 30px;
border: 1px solid #000;
background-color: #ccc;
display: inline;
float: left;}

a {display: block;
text-decoration: none;
color: #000;
padding: 10px;
padding-top: 7px;
padding-bottom: 7px;
width= 148px;
width: \130px;

margin: 0px;
background-color: #ccc;}

a:hover {background-color: #ddd;
color: #009;}

<div><a href="#">Něco</a><a href="#">Něco</a> a tak dále </div>

Poraďte mi co to znamená.... funguje to totiž úplně nelogicky, ale všude správně tak jak chci.... To znamená, že buď se šířka počítá správně a je to 130 pixelů + 2*10 pixelů padding, nebo je to 148 pixelů + 2*1 pixel border.... aspoň myslím.... jenže co vlastně ten zápis znamená? Já už fakt nestíhám...... Jo, je to v transitional.
habendorf
Profil
PerToon: odliší to Operu, což moc normálně nejde

Operu není problém odlišit.
PerToon
Profil
habendorf- Vyjadřuj se prosím prosím přesněji.... co si myslíš o tom posledním příkladu? Já ho fakt nechápu :(
Dero
Profil
Operu není v 99% případů vůbec třeba odlišovat.

Stačí shodit IE6 do quirku a ostatní chytré prohlížeče nechat běžet ve standardu. To se nejjednodušeji realizuje XML deklarací či komentářem před DOCTYPE.

A pak už přicházejí na řadu podmíněné komentáře pro úpravu CSS pro IE.
habendorf
Profil
Operu není v 99% případů vůbec třeba odlišovat
Přesně tak, potřeboval jsem tuším dvakrát za život.

A pak už přicházejí na řadu podmíněné komentáře pro úpravu CSS pro IE.
Tak tohle jsem nepotřeboval a nepoužil nikdy.

Operu není problém odlišit.
Už jsem zde o tom psal. http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=16498&foru m=7&page=-1

co si myslíš o tom posledním příkladu?
Že to druhé width je prasárna, čert ví jak se to chová.

Já ho fakt nechápu
Já taky ne a ani do budoucna nehodlám pochopit. Proč bych to dělal?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.