Autor Zpráva
Pavka
Profil
Mám dva problémy s IE, které se mi zatím nepodařilo vyřešit.

1. IE mi vždy stránku nahoře zalamuje o jeden řádek ačkoliv mám margin i padding nastaveny tagu body na 0. Dělá to i po odstranění všech prvků. V FF a Opeře je vše v pořádku.

2. Automaticky pomocí php (a mysql) generuju levé a pravé bloky (menu atp.) s možností různých skinů pro první a poslední blok. Problém je v tom, že si IE přidá opět nahoru řádek navíc, ačkoliv mám margin i padding na nulu. V FF a Opeře se to zobrazuje v pořádku.

Ani u jednoho z těchto problémů jsem nenašel syntaktickou chybu, ani žádný zbloudilý <br />.
U zobrazování "prostředních" bloků jsem vycházel z přesné kopije zobrazování prvního (a posledního, ale ten je kopií prvního s upraveným dotazem) bloku, pouze jsem tam přidal smyčku a upravil dodat. Ale tyto bloky se též zobrazují v pořádku.

Nevíte jak by to mohlo jít spravit, aniž bych musel použít CSS hack?

Díky
*Čvachta*
Profil *
zkus

* {
padding: 0;
margin 0;
}


Jinak je možné že je to způsobeno výškou řádku, nebo velikostí písma.

Zkus obojí nastavit na nulu. Nej by bylo kdyby jsi poskytl odkaz na onen web.
Pavka
Profil
Přidáním line-height: 0 už to funguje. Díky moc.

Jen mě pořád zaráží, že jsem to dělal úplně stejně jako u jiných projektů, kde to fungovalo i bez nulovýho řádkování a teď jsem si všiml, že v původní šabloně (s ručně psaným obsahem) to taky funguje bez toho. Přitom jsem nic u šablony pro generovaný obsah neměnil.
*Čvachta*
Profil *
Internet Explorer je kouzelník. Zvykneš si :o)
Leo
Profil
"IE mi vždy stránku nahoře zalamuje o jeden řádek ačkoliv mám margin i padding nastaveny tagu body na 0. Dělá to i po odstranění všech prvků."

Tim chcete rict, ze to dela i na strance, kde mate jen prazdne body? :-) Leo
Pavka
Profil
No když mám prázdné body, tak to asi nezjistím :-))
Ale odstranil jsem vše kromě patičky stránky - pouze div s pozadím.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.