Autor Zpráva
paul69
Profil
Zdravim vsechny, jsem v css zacatecnik, ale potreboval bych poradit v jedne veci.

1)

definuji:

box }
width: 500
height: 500

a nevim jak udelat, aby kdyz vlozim pres html obrazek do tohoto boxu se zobrazoval uplne dole, zkousel jsme vsechno mozne, ale nic nefunguje..

vyresil jsme to tak, ze jsme si nadefinoval

obr }
margin-top: (rozdil mezi vyskou obr a boxu) napr. 300px;

a tohle jsme potom vlozil do html kodu "<img class="obr"............."

a funguje to, resi se to takhle vzdy nebo je i jednodusi reseni? Puovodne jsme si myslel ze to pujde pres vertical-align: bottom , ale nejde.


2)

definuji si:

box-grafika }
width: 7
height: 500
background-image: url('url')

Je to jen pro grafiku.... v Mozille se zobrazi vse v poradku, ale IE zmeni vysku na 20px. Jak docili, aby i IE respektoval vysku nastavenou na 7px?
Zkousel jsem pridat line-height: 0 ... ale zadny uspech...

Diky vsem za reakce!
fimmos
Profil
1)
img {margin:auto 0 0 0;}

Čistě teoreticky, nezkoušel jsem...

2)
box-grafika {
width: 7px;
height: 500px;
background-image: url('url');
}

Musíš tam dát jednotky...
paul69
Profil
1)
vyzkousim....

2) jednotky mam...

diky za prvni poznamky...
fimmos
Profil
2)
Zkus si tam okolo udělat border:1px solid black; a uvidíš, jaké máš ty rozměry... IE by to ale mělo brát dobře width
paul69
Profil
2) dal jsme si background-color: black;

a IE pri zadani vysky od 1-19px si da stejne vysku 20px....

respektuje 20 a vice...

Ale zvlastni je, ze kdyz ma definovano sirku 300 a vysku 7 a vlozim klasicky obrazek pres html tak se ta vyska zobrazi tech 7px, ale kdyz tam nic neni, tak 20px.
PerToon
Profil
Jen mě tak napadá při zběžném zkouknutí tématu, zkus v tom objektu kde ti to dělá nastavit font-size: 1px; jenom tak ze srandy, mohlo by to být možná fontem
paul69
Profil
Super, to je ono... musi byt definovany font-size: 1px a pak je i v IE vse ok...

diky vsem..
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.