Autor Zpráva
Noira
Profil *
http://zrcadlo.mysteria.cz/credits.htm
Mám problém - rámečky kolem obrázkových odkazů se ve Firefoxu nevykreslují správně, vypadá to, jako by to čekalo jenom textový odkaz.
Mám tušení, že je to tím že A je řádkový element, ale IMG blokový. Jak to spravit?
Honza Hučín
Profil
Zadefinuj A jako blokový element. Nějak takhle:

#content a {display:block}
marfig
Profil
Resil jsem tento problem a vyresil, jenze jsem nejak pozapomnel, ze by fotka mohla byt i na vysku, tj. a jsem nastavil display:block ale to si vynutilo jeste nastavit sirku a vysku, kdyz to dam do externiho css tak co potom, kdyz je fotka jinaci velikosti?
vizte www.rosabo.profitux.cz/galer.php
habendorf
Profil
Mám tušení, že je to tím že A je řádkový element, ale IMG blokový.
Img není blokový.
marfig
Profil
habendorf
A odpoved na otazku by jsi nemel, bo nevim moc jak to resit, chtel bych pri prejeti mysi nad obrazkem, ktery je odkazem zmenit jeho border tak aby to fungovalo v FF i IE
habendorf
Profil
Takže po chvíli experimentování:
img {border: none}

a:hover {_border: 1px solid red} /*pro IE*/
a:hover>img {border: 1px solid red} /*pro Gecko*/

<a href="www.google.com"><img src="xxx.jpg"></a>
marfig
Profil
habendorf
diky, tusil jsem ze se to musi obejit pres podtrzitko, ale nevedel jak....
marfig
Profil
Dovolil jsem si to trochu prepracovat, nebot v IE mi to nejak poskakovalo...

img {border: 1px solid white}

img{_border:0}
a{_border:1px solid white}
a:hover {_border: 1px solid red} /*pro IE*/

a:hover>img {border: 1px solid red} /*pro Gecko*/

Pro IE se delaji ramecky u odkazu pro Gecko se delaji u obrazku.
geo
Profil *
vysvětlil by mi někdo ten zápis pro IE a pro to druhý? nějak to nemůžu pochopit co znamená podtržítko a proč je tam ta šipka..nebo kde bych si o tom moh něco přečíst?
Petra
Profil
geo: Když se napíše před vlastností podtržítko, vznikne např. vlastnost "_border", taková vlastnost neexistuje a rozumné prohlížeče takový zápis prostě ignorují. IE to ale neignoruje a pochopí to jako vlastnost "border". Pak se toho dá výhodně využít právě v situacích, kdy chceme pro IE něco udělat jinak.

Ta šipka (mluvíme oba o tom většítku?), tu zase IE neumí a umí jí ty normalní prohlížeče, znamená to img, který je přímým potomkem a při najetí myší.
geo
Profil *
jasný že většítko:) dobře,už chápu..použil sem to a na stránkách mi to podtrhlo všecky odkazy,jak do toho zakomponuju aby se mi barevně označily jenom obrázky s class="cImg" ? aby mi to fachalo jak v IE tak i v FF při zápisu <a class="cImg"><img ></a>? je to věc s kterou se peru už hrozně dlouho a byl bych rád kdybych to měl už za sebou:) thx
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.