Autor Zpráva
Jan Schupke
Profil *
Zdravim. Potrebuju poradit.
Jak se da nastavit v tagu <div> (napriklad) barevny prechod mezi dvema barvami na pozadi?
dik.
llook
Profil
Pro IE asi budou i nějaké filtry, ale pokud chceš univerzální řešení - jedině obrázkem.
jozob
Profil
Mňa napadlo jedno šialené, ale naozaj šialené riešenie bez obrázku :-)

Takže:
Pomocou JS alebo PHP alebo iného skriptovacieho jazyka (nezáleží na tom, na ktorej strane je) spraviť cyklus v ktorom sa pod seba vloží veľky počet 1px vysokých objektov (napr. DIVov) a postupne sa im bude meniť farba :-)

(Absolútne nedoporučujem :-))
Jan Schupke
Profil *
no to by asi fakt byla sebevražda. No ale stejne diky. Obrazkem me to taky napadlo, ale jde tam o to, ze potrabuju dat stejny prechod do vice tabulek. ten pruh obrazkem na svoji velikost a to by asi neslo...
Dero
Profil
Jedině obrázkem na pozadí, vážně, jinak to rozumně nejde.
Jan Schupke
Profil *
OK. nejak to vyresim. :-)
Lukáš Lánský
Profil
Vůbec bych se nebránil onlyIE řešení - když tam strčíš obrázek, stejně informace musí být čitelná při vypnutých obrázcích, tady prostě na negradientní pozadí narazí o pár procent uživatelů víc a skoro všichni ušetří zbytečné HTTP spojení.

Popis takového řešení: Gradient Filter (MSDN)
llook
Profil
Také je možné dát obrázek na popředí (prostě <img>) a ten napozicovat, aby byl jakoby na pozadí (z-index...). Ale to už možná radši i tu jozobovu sebevraždu...
Miloš
Profil
jozob
Mňa napadlo jedno šialené
Vzpomínka na Gimp 1.něco – překvapila mě možnost uložit obrázek jako HTML – on to gimp rozházel do tabulky. Umí to dodnes, ale tenkrát před generováním té ohavnosti vyhodil otázku, jestli jsem se zbláznil (opravdu!).

(H)řešení s divama už tu bylo. Třeba lampa a další v mraveništi.
ronan
Profil
Lukáš Lánský
Jestli jsem to správně pochopil, tak ty bys odstřihl všechny prohlížeče kromě IE od pozadí? No to snad ne, kde to proboha jsme? /Jestli jsem jen nepochopil tvůj příspěvek, omlouvám se/

Jan Schupke
Nevím, jestli tvůj problém netkví jen v tom, že to neumíš udělat obrázkem - řekni přesně, jak by měl ten přechod vypadat, a určitě ti tu někdo pomůže a pošle i kód - jednoduchá záležitost.
Lukáš Lánský
Profil
ronan: Na webu. Má několik opravdu dobrých výhod a jednou z nich je fakt, že stránky mohou být tvořeny s pomocí široké kaskády technologií, ale vlastní čitelnost a uživatelskou přívětivost neohrožuje zastaralé, moc moderní nebo prostě jen jiné vybavení návštěvníka.

Stejně tak bych se nebál použít proprietální metody Firefoxu pro vytváření kulatých rohů... Jde prostě jen o vzhled.
habendorf
Profil
Trochu OT: Když jsem si tady jednou dovolil napsat, že nifty corners nepovažuju za až tak dokonalé řešení, pěkně jste se na mě sesypali a dali mi do těla :o) A teď jozobovo řešení nazýváte sebevraždou (a taky že je, souhlasím). Nicméně to jozobovo a nifty corners je prostě totéž.
ronan
Profil
Lukáš Lánský

Nechci se hádat, jen jedna poznámka - tohle mi říct nebo dokonce provést poté, co bych si u Tebe objednal nějaký web, bych ti to asi hodil na hlavu;). Já vždycky budu chtít, aby se moje stránky zobrazily pokud možno co nejvíce stejně a hlavně co nejvíce kvalitně všem návštěvníkům, ať používají, co používají.

Mimochodem, sice jde jen o vzhled, jenže obsahu se částečně přizpůsobuje vzhled. To je asi jako kdybys řekl, že jde jen o vzhled, tak proč vůbec existují kaskádové styly a proč se vůbec ten text na internetu nějak formátuje, vždyť je to přece jedno.

vlastní čitelnost a uživatelskou přívětivost neohrožuje zastaralé, moc moderní nebo prostě jen jiné vybavení návštěvníka.

Když to uděláš dobře, neohrožuje. :-P
Lukáš Lánský
Profil
ronan: OK.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.