Autor Zpráva
jany
Profil
Chcem si spravit v css akysi ramik http://jany.ic.cz/n/ spravil som si 3 divi pridelil som im height, width a na vrch a na spodok som dal obrazky, no v IE ten height nejde znizit stale sa ten obrazok zobrazi viackrat, v Opere a FF je to dobre.
Ako to vyriesit aj v IE. dik
esemeska
Profil
nemuzu zobrazit css, tak se na to zkus podivat nebo je dej sem
jany
Profil
html, body{
margin: 0 auto;
width: 600px;
text-align:center;
}

#header1{
position:relative;
height: 3px;
padding: 3px;
background-image: URL('img/vrch.png');
width:594px;
}

#header2{
position:relative;
height: 15px;
padding: 2px;
background-color:yellow;
border-left: 1px solid #000000;
border-right: 1px solid #000000;
width:594px;
}

#header3{
position:relative;
height: 4px;
margin-bottom:5px;
padding: 3px;
background-image: URL('img/vrch+.png');
width:594px;

}
petr_1
Profil *
Mám stejný problém, prostě jde o to, že ie neumí zobrazit blokový element o výšce např. 2px, vždycky to zobrazí alespoň cca 12px.
Netušíte co s tím?
Díky.
Plaváček
Profil
Tušíme, nastav tomu bloku:

line-height: 1px;
font-size: 1px;
height: 2px;

a bude to fachat
petr_1
Profil *
Díky za odpověď, bohužel to funguje jen v jednodušších případech (a ještě tam musí být prázdná mezera). Pokud ale potřebuju, aby např. dva divy byly byly těsně pod sebou, jsem v koncích. Přikládám kód, který funguje v Mozille a Opeře, bohužel v IE ne.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<title></title>
<style>
#main-1{
width:200px;
height:2px;
background:red;
line-height: 1px;
}
#main-2{
width:200px;
height:2px;
background:green;
line-height: 1px;
}
</style>
</head>
<body>
<div id='main-1'>&nbsp;</div>
<div id='main-2'>&nbsp;</div>
</body>
</html>
habendorf
Profil
Otázkou je, proč to dělat takhle blbě.

BTW: kde máš tu font-size?
petr_1
Profil *
Díky, font-size to vyřešil - asi mě to mohlo napadnout.
Myslím že tenhle způsob je nejvhodnější pro mnou požadovaný výsledek, zaslaný kód je jenom ukázka.
habendorf
Profil
Díky, font-size to vyřešil - asi mě to mohlo napadnout
Ono tě to ani napadat nemuselo, Plaváček ti to psal :o)

Myslím že tenhle způsob je nejvhodnější pro mnou požadovaný výsledek
Řešil bych to borderem.
petr_1
Profil *
Aha, omlouvám se Plaváčkovi, vzal jsem si z jeho příspěvku pouze line-height :-)
S borderem to nesouvisí, jedná se o pod sebou umístěný obrázkový odkazy, jak jsem psal, ukázka byla jenom pro porozumění.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.