Autor Zpráva
#KEnik
Profil *
Zdravím,
testuji novej layout
zahlavytri sloupce
zapati
Navrh je na
Navrh lauotu
Poradte mi prosim co muze delat problemy a jak to resit.
Dekuji
KEnik
mat
Profil
Zkus třísloupcový design bez těch position ... ... - malá inspirace:

body {
text-align: center
}
#main {

text-align: left;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
width: 760px;

}
#zahlavi {
margin: 0;
padding: 0;
width: 100%;
height: 80px;
}
#blok1 {
float: left;
margin: 0;
padding: 0;
width: 180px;
}
#blok2 {
margin: 0 180px;
}
#blok3 {
float: right;
margin: 0;
padding: 0;
width: 180px;
}
#zapati {

clear-both;
margin: 0;
padding: 0;
height: 80px;
}
* {
border: 1px solid black;
}

v kódu pak musíš dát

<div id="main">
<div id="zahlavi">
Zahlavi
</div>
<div id="blok1">
blok1
</div>
<div id="blok3">
blok3
</div>

<div id="blok2">
blok2
</div>
<div id="zapati">
Zapati
</div>
</div>

z absolutně pozicovaného je tady plovoucí layout...
#KEnik
Profil *
mat:
to prave nechci takhle to mam.
Delam to pro PHPrs.
A chci to zmenit kvuli sematice - Zahlaví pak hned clanek a pak az ostatek.
mat
Profil
a proč chceš přepisovat phprs? nestačí ti takové, jaké je? Tak zkus nějaký jiný publikační systém...

a k té sémantice - podívej se, pokud máš napřed pravý a levý div a pak až obsah, není přece problém dát uživateli možnost odkazem "přeskočit navigaci"... tím chci říct, že jsou podstatnější věci - třeba správně sémanticky používat nadpisy h1 až hx, citace <cite></cite>, oddělit kód od informace o jeho formátování atd. atd.
#KEnik
Profil *
PHPrs - je cesky a je to muje prvni prace s PHP a MySQL tudiz jsou pro me podpora a poznamky v kodu velka opora.
S tabulakovym desingem nemam skusenost - ucim se rovnou CSS.(rovnou z ramu :) )

Ktomu formatovani mam na to jinej pohled,
nekolik mesicu jsem prohlizel stranky jen pres web2mail - a naroloval jsem si svy.
A ta myslenka mi tet proste jde proti srsti.

Ale to "přeskočit navigaci" - kapku pomaha uvidime az se vyspim diky.
mracek
Profil *
#KEnik: Pozicovani neni dobry napad. Pouzij floaty, viz "mat" nebo display: table (table layout) nebo primo tabulku.

Pozicovani dela takove chybicky, ze zuzis stranku a neobjevi se ti scrollovatko, pripadne se pri zuzeni ruzne poskodi vzhled, ak se mu to nedari pozicovat.

Nejvic ma podle mne smysl pozicovani, kdyz chces nekde umistit obrazek nebo neco plovouciho.

Dale si predstav, ze ti nekdo vypne obrazky, vypne CSS, vypne JS. Jak bude tva stranka vypadat ted?
#KEnik
Profil *
Pozicovani neni dobry napad. Pouzij floaty, viz "mat" nebo display: table (table layout) nebo primo tabulku.

Pozicovani dela takove chybicky, ze zuzis stranku a neobjevi se ti scrollovatko, pripadne se pri zuzeni ruzne poskodi vzhled, ak se mu to nedari pozicovat.


Z tabulky prechazim.

IMHO absolutni pozicovani dela mensi problemy nez float ?!

Dale si predstav, ze ti nekdo vypne obrazky, vypne CSS, vypne JS. Jak bude tva stranka vypadat ted?
Pri vyplych obrazkach stejne formatovani se nezmeni!
Vypne css - nebude mit 2x PageDown nez uvidi hlavni obsah po navigaci
JS nepouzivam.
JiK
Profil *
da se nejak SNADNO vyzkouset "vypnout" CSS, obrazky, JS a podobne pitominy??

Jirka Cech
Plaváček
Profil
Zkus tento toolbar pro IE http://www.nils.org.au/ais/web/resources/toolbar/ .
Acci
Profil
JiK
Ve Firefoxu je Web Developer toolbar a tam jde vypnout vše (http://www.chrispederick.com/work/firefox/webdeveloper/)
- styly
- obrázky
- cookie
- Javu
- JavaScript
- odesílání refferů
- atd
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.