Autor Zpráva
nakashi
Profil
Nazdárek vespolek.
Narazil jsem na další možnou chybu IE, neznáte někdo fintu, jak to řešit?

Mám několik stránek, všechny obsahují podobný kus kódu:

<div id="test" class="v01">


analogicky další stránka obsahuje:

<div id="test" class="v02">


atakdále.
Poté jsem si napsal stylopis, ve kterém měním obrázek pozadí, dle třídy:

#test {

background-repeat: no-repeat;
background-position: left top;
}

#test.v01 {
background-image:url('img/img01.jpg');
}

#test.v02 {
background-image:url('img/img02.jpg');
}

#test.v03 {
background-image:url('img/img03.jpg');
}


Kamenem úrazu je ale to, že IE zpracuje jen #test.v01 (respektive jen první zápis v pořadí) a další zcela ignoruje.
Ve FF je vše samozřejmě v pořádku.
Nesetkali jste se někdo s řešením?
Předesílám, že vnořit další div mě taky napadlo, ale rád bych věděl, zda je to opravdu chyba IE a jestli jsou možnosti jí řešit pouze v rámci css.
Díky
mata
Profil
Pokud je to .v01, .v02 a .v03 na jedné stránce pak to není chyba IE, ale chyba autora neboť na jedné stránce smí být jen jeden prvek s id #test.

Jinak nevidím důvod proč by to nemělo fungovat.
Honza Hučín
Profil
Ano, mata má pravdu. Kombinace id a class tímto způsobem není možná. Je potřeba mít

<div class="test v01"> apod.

a ve stylopisu

.test {background-repeat: no-repeat;background-position: left top;}
.v01 {background-image:url('img/img01.jpg');}
nakashi
Profil
2 mata
to, ze se id nemuze na strance opakovat samozrejme vim.
a jak jsem psal nahore, na kazde strance je tento prvek vzdy pouze jednou.
jinak taky nevidim duvod, proc by to nemelo fungovat, ale nefunguje...
Honza Hučín
Profil
A nestačilo by místo #test.v01 definovat jen .v01?
nakashi
Profil
Honza Hučín
nestacilo, protoze tenhle kus kodu budu davat do cizi stranky a potrebuju to mit cely zabaleny v tom #idcku, aby se nemohlo stat, ze predefinuju nejake styly, ktere se na ty strance uz pouzivaj.
Proste chci vyrobit takovej samostatnej box, kterej pujde dat kamkoliv a vzdy bude fungovat.
nakashi
Profil
proste to obalim jeste jednim divem a bude to, jen jsem myslel, ze vas ta chyba bude zajimat a ze se s ni treba nekdo z vas uz i setkal.
nakashi
Profil
takze nikdo mi k tomu nic nepovi?
Halooo?!!!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0