Autor Zpráva
MilanJ
Profil
Nedávno jsem řešil malou fotogalerii, jejíž obsah se generuje ze všech obrázků v určitém adresáři.
Chtěl jsem to vyřešit pomocí CSS, ale mé znalosti v této oblasti nejsou zrovna hluboké a tak jsem "vyhořel".

Jak na to? Co obrázek to absolutní DIV ? Nebo se to řeší nějakým obtékáním obrázku?
Hugo
Profil
MilanJ

Tohle nechapu. CSS slouzi pouze k formatovani dokumentu. Na generovani fotogalerie musis pouzit nejaky server-side jazyk.
MilanJ
Profil
Hugo
Asi jsem se nevyjádřil nejpřesněji... Pro generování fotogalerie používám PHP, ale nechtěl bych používat tabulky a zobrazovat každý obrázek v jedné buňce + buňka pro popis obrázku.
monarcha
Profil
tak já bych to udělal tak, že bych obrázek s popisem vložil do DIVu a tomu nastavil float:left
(za tyhle obrázky pak ještě musí přijít nějakej element s clear:both pro ukončení obtékání)
MilanJ
Profil
A pozice jednotlivých DIVů by se museli vypočítat v PHP a vložit do stylu DIVu ?
Např.: <DIV style="position:absolute; left:50; top:120"> ?
monarcha
Profil
ne. ty divy se budou automaticky rovnat za sebe..
http://www.jakpsatweb.cz/css/float.html
MilanJ
Profil
Jak ale určím, že mají být na řádku jen 3 obrázky?
monarcha
Profil
nadřazenému DIVu nastavíš šířku třeba 600px a každý z náhledů bude mít nastavenou šířku třba na 200px, pak se vejdou akorát 3 na řádek
MilanJ
Profil
To je přesně to, co jsem hledal.;-)
Díky.
Railbot
Profil
Neni nad to si stahnout nejakou free fotogalerii, kde uz je vse vyresene. Jen upravit vzhled pomoci CSS a je to.
MilanJ
Profil
Kde bych takovou galerii mohl stáhnout?
lumpik
Profil
Co třeba coppermine-gallery.net
zimmi
Profil
Možná by se ti mohlo hodit tohle.

JEstli tedy netoužíš po galerii, který¨á musí mít náhledy.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.