Autor Zpráva
rookie
Profil *
Nazdar, potreboval by som vyladiť stylesheet na tlačenie http://www.hlavolamy.szm.sk/print.css napr. pre stránku http://www.hlavolamy.szm.sk/logika1.htm. Hlavný stylesheet je http://www.hlavolamy.szm.sk/liquid-blue.css - tlačí sa iba #main ako súčasť #main-all. Rád by som menil iba print.css. Toto sú problémy:
1. Mozilla tlačí iba prvú stránku - aj keď v print.css je #main-all {width: 100%; float: none !important;}. Problém vidím v liquid-blue.css #main-all {position: absolute;} - ak tam dám position: relative (layout sa zmení) tlačia sa aj ďalšie stránky. Ale ak dám position: relative v print.css, nič sa nestane. Ako to vyriešiť (ak chcem zmeniť iba print.css - lebo som nevymyslel všade stabilný layout s relatívnou pozíciou #main-all)?
2. Opera odsekáva kúsok z pravej strany - veľké odsadenie zľava. Prečo? Ako odlíšim vlastnosť (margin-left) iba pre Operu?
3. MSIE tlačí približne v poriadku, ale posledný riadok stránky čiastočne rozdelí - ako zabezpečiť aby bol posledný riadok celý (celá výška). A je vôbec na niečo p {page-break-inside: avoid;}?
Vďaka za pomoc (a za odskúšané fungujúce riešenia).
Fred
Profil
Nezkoumal jsem to moc
jenom jsem něco umazal a je to v pohodě

#main-all {
position: relative;


margin-bottom: 0;

float: none !important;
}
rookie
Profil *
To Fred:
nie, nefunguje to (Mozilla stále tlačí iba prvú stranu) - moje pôvodné print.css už obsahovalo čo si napísal - toto už tam bolo:
#main-all {
position: relative;
margin-left: -11em;
margin-top: -74px;
margin-bottom: 0em;
width: 100%;
float: none !important;
}
Opakujem, že ak by sa to zmenilo v liquid-blue.css na position: relative; - potom by to tlačilo v pohode, ale rozhádzalo by to layout. Takže ešte raz - ako zmeniť iba print.css, aby Mozilla tlačila aj ďalšie stránky (tlačí sa len #main z #main-all)?
Vďaka.
Fred
Profil
Funguje to tak jak jsem říkal http://xy.wz.cz/rookie.pdf , zkus ještě dát to print css jako poslední tzn.
<style type="text/css" media="all">@import "moje1.css";</style>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="liquid-blue.css" title="liquid-blue" />
<link rel="alternate stylesheet" type="text/css" href="blog.css" title="blog" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="print" href="print.css" />
cituji sebe jenom jsem něco umazal a je to v pohodě

cituji Tebe moje pôvodné print.css už obsahovalo čo si napísal

a tohle
#main-all {
position: relative;


margin-bottom: 0;

float: none !important;
}
rookie
Profil *
Vďaka. Problém bol v tom poradí - print.css musí byť posledný (neviem prečo ale je to tak). To je celé - stačilo prehodiť print.css na koniec. A to vypustenie margin-left: -11em; margin-top: -74px; width: 100%; - robí skôr problémy (aspoň mne - pri tom základnom tmavo modro-fialovom layoute - ak si mylel iba vypustiť tie 3 riadky z #main-all a všetko ostatné nechať).
Ten pdf vyzeral, ako keby si mal nastavene No style a iba nastavene v print.css niektore display: none (lebo to bol jasny Arial, riadkovanie za nadpismi ... - môžeš upresniť celý print.css?).
BTW:
1. nevieš náhodou nejaký hack na oddelenie Opery? Konkrétne verzia 7.23 mi odsekáva kúsok z pravej strany (tuším trochu inak chápe veľkosť em - konkrétne pre margin-left: -11em).
2. ako spraviť aby mi MSIE neodsekol kúsok z výšky posledného riadku.
3. pozri ešte raz [url= http://www.hlavolamy.szm.sk/logika1.htm] http://www.hlavolamy.szm.sk/logika1.htm[/url] - momentálne mi Mozilla tlačí už všetky strany ALE ignoruje spodný okraj (text je asi tak 1 cm od spodu) - je možné upraviť print.css aby bol spodný okraj napr 2cm? Skúšal som margin-bottom aj @page {margin: 2.5cm;} ale nejako mi to neberie.
Vďaka ešte raz - hlavný problém je vyriešený.
rookie
Profil *
Linka na tú stránku je http://www.hlavolamy.szm.sk/logika1.htm
Fred
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=32 0
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0