| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Pechl Profil |
#1 · Zasláno: 2. 5. 2006, 20:33:31 · Upravil/a: Pechl
Mám prosbu.
Předělávám web, ve kterém jsou tři rámce (záhlaví, levé menu - navigace a hlavní stránka - main). Původně zde bylo rozbalovací menu v JavaScriptu, já použil CSS s hover.htc. Problém je v tom, že menu je vertikální a podnabídka se otvírá doprava. Schovává se vždy pod pole main, protože se nevejde celá do levého rámce. S tím hýbat nemohu kvůli propojení grafiky se záhlavím. Potřebuji, aby leftmenu bylo nadřazeno main, neboli, aby se podnabídka otevřela jako poslední nejvrchnější vrstva, zkrátka aby byla vidět. Řazení rámců je jasné, to se nedá obejít. Nevím, jestli je možné použít něco ze stylů CSS (z-index, apod.), zatím to nefunguje. Stránka index.htm: <frameset cols="160,637,*" framespacing="0" border="0" frameborder="0" style="visibility:visible;z-index:100"> <frameset rows="*,12"> <frame name="_left" scrolling="no" noresize target="_top" src="_leftpanel.htm" style="z-index:100";> <frame name="bottom" target="main" src="_bottom.htm" scrolling="no"> </frameset> <frameset rows="73,*"> <frame name="_top" target="main" src="_toppanel.htm" scrolling="no" noresize> <frame name="main" src="titulni.htm" target="_self" scrolling="auto"> <frame name="right" src="_right.htm" target="main" scrolling="no" noresize> <noframes> <body> <p>Na této stránce jsou použity rámce, prohlížeč je však nepodporuje.</p> <a href="mapa.htm">Mapa stránek</a> </body> </noframes> </frameset> Děkuji za případnou radu Petr |
||
| Leo Profil |
#2 · Zasláno: 2. 5. 2006, 20:45:35
Problem je v tom, ze menu je vzdy jen v danem dokumentu, a ten nemilosrdne oreze dany frame. Takze musite menu rozbalovat v jinem dokumentu v jinem ramci nez v tom, kde dojde k udalosti najeti mysi na neco... Hodne stesti :-) Leo
|
||
| Pechl Profil |
#3 · Zasláno: 2. 5. 2006, 20:52:35
Rozumím, děkuji za odpověď. To je ale asi neřešitelné, protože by to menu by muselo být v main, což nejde. A další rámec už by byl trochu moc.
Řešení mám ve spojení leftmenu a main v jeden dokument, popř. rovnou odstranění rámců. Ale snažím se tomu vyhnout. |
||
| Leo Profil |
#4 · Zasláno: 2. 5. 2006, 21:03:17
Resitelne to je, ale spatne, a pro funkcnost je potreba JS, nejde to udelat jen ciste v CSS. Osobne bych se tomu snazil vyhnout, a nejlepsi reseni je zrusit ramce, ale to asi nechcete slyset. Leo
|
||
| Pechl Profil |
#5 · Zasláno: 2. 5. 2006, 21:07:22
Už na tom pracuji, stejně rámce nemám rád. Ale předělávat web tak, aby se design zachoval, je strašné. Proto jsem hledal řešení jen v menu.
Stejně ale děkuji za pomoc. Petr |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0