Autor Zpráva
Goalie
Profil
Nemůžu přijít na jednu věc. Jestli existuje ekvivalentní tag v css k tagu <center>. Nemůžu to tady na jak psat web nikde najit. Díky
DoubleThink
Profil *
margin-left:auto; margin-right:auto

(objekt musí mít definovány rozměry)
Leo
Profil
S tim ze v (starsich verzich) IE to nefunguje, takze musite pouzit fintu a nadrazenemu elementu nastavit text-align: center, Leo
Honza Hučín
Profil
Pro centrování se dá použít buď text-align:center, anebo margin-left:auto a margin-right:auto. To první vystředí textový obsah bloku, to druhé vystředí blok samotný. Margin-left/right:auto ale nefunguje v IE 5.x, zato text-align:center umí vystředit v IE 5.x i vnořené bloky.

Takže v IE 5.x se všechno vystřeďuje přes text-align, ve vyšších prohlížečích text přes text-align, bloky přes margin.
Ikarus
Profil
Já používám <div align="center"> - Akorát opera mi to občas nebere a nesmí se tam zadávat žádný další atributy, takže
<div class="nejakejclass" align="center"> mi už nefunguje, takže to mám ve dvou DIVech <div align="center"><div class="nejakejclass">

trochu těžkopádný, ale funguje to...
habendorf
Profil
Ikarus:
trochu těžkopádný - no to teda!
Do "nejakejclass" si přidej margin-left:auto; margin-right:auto; text-align: center a ten vnější div zahoď.
Goalie
Profil
Super lidi!!!! Díky moc. Použiju poslední variantu... Dííííky
Goalie
Profil
No tak se mi vyskytnul eště jeden problém. Když to použiju tak to nic neudělá. Je to určitě tim, že mam nastavený pozice pro jednotlivý sloupy (používám 3sloupcovej layout) ale jak to teda udělat aby mi to "drželo tvar" a zároveň se to automaticky centrovalo na střed? Tady je zápis jednoho sloupce z externího .css souboru. Díky za radu...


      #content {

background-color : #afafaf;
position : absolute;
width : 540px;
height : 620px;
top : 152px;
left : 390px;
overflow : auto;
}
#left {
background-color : #6f936d;
position : absolute;
width : 150px;
height : 620px;
top : 152px;
left : 240px;
}
#right {
background-color : #abbeaa;
position : absolute;
width : 110px;
height : 620px;
top : 152px;
left : 930px;
}



když vlastně vyškrtnu ty údaje o pozici tak se to logicky úplně rozhází... nevi mjak udělat aby mi to na sebe navazovalo tak jak má a zároveň se to automaticky centrovalo, když má někdo třeba jiný rozlišení...
mat
Profil
už jsem to tu psal v jiné diskuzi - jako základ použij tohle:


Zkus třísloupcový design bez těch position ... ... - malá inspirace:

body {
text-align: center
}
#main {

text-align: left;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
width: 760px;

}
#zahlavi {
margin: 0;
padding: 0;
width: 100%;
height: 80px;
}
#blok1 {
float: left;
margin: 0;
padding: 0;
width: 180px;
}
#blok2 {
margin: 0 180px;
}
#blok3 {
float: right;
margin: 0;
padding: 0;
width: 180px;
}
#zapati {

clear-both;
margin: 0;
padding: 0;
height: 80px;
}


v kódu pak musíš dát

<div id="main">
<div id="zahlavi">
Zahlavi
</div>
<div id="blok1">
blok1
</div>
<div id="blok3">
blok3
</div>

<div id="blok2">
blok2
</div>
<div id="zapati">
Zapati
</div>
</div>

z absolutně pozicovaného je tady plovoucí layout...
Goalie
Profil
Jo díky moc. Zkusil jsem tedy ten plovoucí layout (už jsem o tom četl, ale moc jsem to nepochopil, takže proto nejdřív ten absolutně pozicovanej...) jenže jediný co mě funguje dobře je, že se sama centruje hlavička, pod ní obsah a pod nim patička, ale ty dva sloupce co maj bejt okolo jsou namáčknutý každej na svý straně (jako kdybych jim nastavil magin left a right na 0px....) Potřebuju je dostat vedle toho obsahu, mezi hlavičku a patičku. Tady je kod abyste si to mohli líp představit. Díky za rady.






#head {
text-align: center;
margin-top: 32px;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
background-color : #9f9f9f;
width : 800px;
height : 130px;
}
#content {
text-align:center;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
background-color : #afafaf;
width : 540px;
height : 640px;
overflow : auto;
}
#left {
text-align: center;
background-color : #6f936d;
width : 150px;
height : 620px;
float: left;
}
#right {
text-align:center;
background-color : #abbeaa;
width : 110px;
height : 620px;
float: right;
}
#bottom {
margin-right: auto;
margin-left: auto;
clear-both;
background-image: url(../images/xxxx.png);
font-size: 11px;
text-align: center;
background-color : #6f936d;
width : 800px;
height : 30px;
}

Goalie
Profil
Prosim, myslíte, že by mě mohl někdo poradit? Já si s tim fakt nevim rady.... :-( Díky
Goalie
Profil
No tak sem dosáhl toho, že se mi ty postranní sloupce zobrazují mezi patičkou a hlavičkou, takže jsou ve správné výšce... Ale pořád jsou
u kraje stránky a já je potřebuju "svázat" s prostředním sloupcem... Díky A ještě přiám kod který mam v html:





<!-- Hlavicka -->
<div id="head"><img src="images/banner1.jpg" width="800" height="130">
</div>
<!-- Menu - levy sloupec -->
<div id="left">
<a href="http://seznam.cz">seznam</a>
</div>
<!-- Pravý sloupec -->
<div id="right">
Pravý sloupec
</div>
<!-- Obsah -->

<div id="content">
Obsah
</div>
<!-- Paticka -->
<div id="bottom">
</div>


Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.