« 1 2 »
Autor Zpráva
Skogen
Profil *
Přepsal jsem stránky na formátování externím CSS, ale ouha... V IE i v Opeře je vše v pořádku, Firefox si dělá co chce. Některé stránky zformátuje dobře, ale v případě jiných jednoduše odkaz <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly.css"/> ignoruje a tím pádem není zformátováno vůbec nic.... Podotýkám, že tentýž odkaz v případě některých stránek akceptuje.. Začíná ve mě vřít krew, nemáte někdo nápad co s tím???
WanTo
Profil
Tohle se mi stalo, když jsem si prohlížel Harmony web. Za žádnou cenu mi Firefox nechtěl ukázat CSS, přitom v Opeře všechno jelo v pohodě. Zpravilo se to, až když jsem pomocí Developer Toolbaru vypnul a zase zapnul styly. Ještě podotýkám, že vymazání cache nepomohlo.
Leo
Profil
Nema byt pred tim /> na konci mezera? Leo
..Johny..
Profil *
to / tam vůbec bejt nemusí, zkus to bez něj. Monžá bych zkusil i přepsat název souboru na style.css, ale to by nemělo mít žádnej vliv, nicméně za zkoušku to stojí. Já vkládam tohle, a vždy je to OK :
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
Leo
Profil
Nejak nechapu co mam zkouset, me linkovani css ve FF vzdycky fungovalo, Leo
Skogen
Profil *
Dík za odpovědi. když z externího souboru styly nakopíruju klasicky do hlavičky mezi <style></style>, je vše OK. Jakmile to smáznu a zkusím přes link, dvě stránky jsou bez formátů, zbylé s tím samým linkem na tentýž CSS soubor jsou v pohodě... Začínám být tak trochu mystikem ;o)) ;o/
Plaváček
Profil
Nemáš náhodou ty dvě stránky, kde to nefunguje, v jiném adresáři?
mila
Profil
Není v tom css náhodou diakterika v komentářích?
Leo
Profil
"Nemáš náhodou ty dvě stránky, kde to nefunguje, v jiném adresáři?"

Nejspis ma :-) Leo
..Johny..
Profil *
Leo--->To by mu to nefungovalo ve všech prohlížečích a ne jen ve FF.
Leo
Profil
Proste sem poslete odkaz (URL), jinak je to sice zajimava, ale akademicka debata :-) Leo
Skogen
Profil *
Tady je ten odkaz V interním rozcestníku se jedná o stránku "Fotografie" a "Různé"..

Jinak, v jiném adresáři to skutečně nemám ;o)) Ještě mě napadlo, že by snad mohlo jít o problém se samotným prohlížečem při testování stránek, mazal jsem tedy cache, zkoušel zakazovat a povolovat co jen se dalo, ovšem...
Leo
Profil
Zkuste vyhodit ten blok PHP, je tam k nicemu, a pokud to mate v HTML tak neukoncujte znacky pres />

Leo
hans
Profil *
ve fotografie.html máš před doctype nějaké paznaky,
ani můj editor nepochopil, že se jedná o textový soubor

jinak není nic jednoduššího když hledám rozdíl, tak přece obě stránky z prohlížeče uložit a porovnat ??
Skogen
Profil *
ve fotografie.html máš před doctype nějaké paznaky,
ani můj editor nepochopil, že se jedná o textový soubor


Ve fotografie.html mám před DOCTYPE totéž jako na zbylých stránkách, totiž nic. Pokud se ti tam něco objevilo, vložil to tam ten tvůj editor. Já editor nepoužívám, píšu to v pozn. bloku. Vyjma "fotografie.html" a "ruzne.html" jsou kódy dle FF validátoru v pořádku.
Plaváček
Profil
Už ti to tady někdo poradil, tohle

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly.css"/>

je špatný zápis (a u těch dvou stránek to tak máš)

takhle je to správně

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly.css">


Pokud nás poslechneš, bude ti to fungovat
Skogen
Profil *
Už ti to tady někdo poradil, tohle

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly.css"/>

je špatný zápis (a u těch dvou stránek to tak máš)


Taky už jsem to zkoušel zapsat bez ukončovacího znaku, protože už prostě zkouším všelicos, ovšem stále bez výsledku. Poradit si rád nechám. I na jiných stránkách mám link na css zapsán s ukončením /> , ovšem tam to Firefoxu zjevně nepřekáží a styly bez problémů respektuje... Což si můžete ověřit. Ani validátoru lomítko nevadí. Díky za podnět, ale nejde o řešení.
Plaváček
Profil
Tak nevím, mě to funguje: http://klient.plavacek.net/ruzne.html
Skogen
Profil *
Rád bych ještě znovu připomenul, že problém přetrvává pouze ve Firefoxu, IE a Opera jsou v pohodě.

Pro ty, kteří mne podezřívají z lajdačení a pohodlnosti v porovnání zdrojáku připíšu, že jsem dokonce zkopíroval část zdrojáku jiné stránky s funkčními styly od DOCTYPE až po <body> a vložil ji do té nešťastné "fotografie.html" - aniž bych čehokoliv dosáhl. Zkoušel jsem i smazat celé body kromě jednoho nadpisu, abych vyloučil nějaký nešťastný překlep a ověřil si formát u nadpisu - žádná změna.

Pokud vkopíruju styly do hlavičky, formáty jsou v pořádku, při nalinkování na css opět trapas.. Stránka je umístěná ve stejném adresáři jako stránky s fungujícími styly (se stejným linkem na stejný soubor css).

Je to pro mne záhada. Takže to prozatím vzdávám a styly příslušných "neposlušných" stránek vrazím do jejich hlavičky..
Skogen
Profil *
Tak nevím, mě to funguje

A koukáte na to ve Firefoxu?
Plaváček
Profil
Ano, Firefox 1.5.0.3 přesně.
Leo
Profil
A o ktere URL se v teto chvili bavime, jen tak pro urcitost :-) Leo
Plaváček
Profil
O téhle http://holubnik3380138.savana.cz/ruzne.html , ve FF mu to nenačítá styly. Mě jo :)
Leo
Profil
Me taky nacita :-) Leo
Timy
Profil
A nebude to tím, že teď tam jsou ty styly ve <style></style> a předtím tam byly linkovány přes <link>?
Timy
Profil
Jinak tím lomítkem to být nemůže, lomítko tam nevadí, Firefox si ho tak jako tak odmýšlí.
Skogen
Profil *
Meta tagy a link na css byly s lomítkem skutečně chybně napsány, už jsem to opravil, teď je to podle w3c validní. Ovšem problém s linkováním css těch dvou proklatých stránek v FF to nevyřešilo, takže jsem jim dal styly do headu, protože pohár trpělivosti přetekl ;o) Dík všem za snahu.
Leo
Profil
"Ovšem problém s linkováním css těch dvou proklatých stránek v FF to nevyřešilo"

Vite komu neni rady, tomu neni pomoci. Co treba ten blok PHP ve vasem kodu? Leo
Skogen
Profil *
Ten blok PHP nemá k problému žádný vztah. Ostatně tu stránku zkuste zvalidovat, podle mého, pokud je něco napsáno v souladu se standardem, nemělo by to jakémukoliv zavedenému prohlížeči činit nesnáze..

Samozřejmě jsem to zkoušel smazat, testuju to už třetí den na všechny možné způsoby otevíráním v prohlížečích z HDD, na serveru to neustále přepisovat nechci.
Timy
Profil
Závorkou a otazníkem <? začínají obecně instrukce pro zpracování (třeba XML deklarce v XHTML), které by prohlížeč měl IMHO ignorovat, pokud je nezná (php kód není instrukce pro zpracování). Takže ani tam by teoreticky chyba být neměla. No je to pěkná hádanka :-). Tyto dlouhotrvající a pro mě nepochopitelné problémy (také se občas s něčím podobným setkám) obvykle řeším tak, že si vemu stránku, na které linkování funguje a kompletně přepíšu její obsah na tu původní stránku.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.