| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Gustavson Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 5. 2006, 20:56:54
Resim problem se stejnym zobrazenim vodorovne cary ve vsech prohlizecich.
Jde o to, ze mam caru, ale v kazdem prohlizeci ma pod sebou ci nad sebou jinou mezeru. Kdyz nastavim u <hr> urcity margin, tak to reaguje pouze v opere a FF, ale v IE jsem se pozadovaneho efektu nedockal. Nevite, jak bych mel tento problem vyresit? |
||
| Gustavson Profil * |
#2 · Zasláno: 22. 5. 2006, 20:59:53
Jo a zapomnel jsem rict, ze je ta cara v IE jakoby defaultne nastavena na urcity margin. Takze pri margin:0px je tam zhruba 5px nahoru i dolu. A priradim-li te care margin treba 2px, tak je ve skutecnosti v IE 7px.
|
||
| Radek Hrabůvka Profil |
#3 · Zasláno: 22. 5. 2006, 21:08:00
Nevím, jestli je něco lepšího, s tímhle jsem bojoval a nakonec jsem to vzdal. Šounout HR ho DIVu, dát čáře display: none a obarvit DIV (pozadí). Nebo "klasicky", nepoužít HR (pokud má HR sémantický význam, tak dát čáře display: none), a dát border: top (bottom) nadpisu, odstavci, divu. Když si pohraji s marginem a paddingem, mám čáru, přesně jak chci.
|
||
| Miloš Profil |
#4 · Zasláno: 23. 5. 2006, 01:07:59
Není to problém box modelu?
|
||
| Miloš Profil |
#5 · Zasláno: 23. 5. 2006, 01:11:19
BTW <hr> používám pouze v prostém HTML s display:none a čárymáry dělám borderem, jak o tom přede mnou Radek H. (a <hr> nemusí být v divu).
|
||
| Zahon Profil |
#6 · Zasláno: 23. 5. 2006, 19:43:08
Já teda nevím, nikdy jsem nepotřeboval nastavit čáru takhle přesně. To jsem vždy použil ohraničení pomocí border... Ale nemůže to mít ještě třeba padding?
|
||
| Radek Hrabůvka Profil |
#7 · Zasláno: 23. 5. 2006, 21:34:49
Miloš Někde jsem četl o řešení, kde čáry byly v divu, který měl třídu hr. Výhodou je, že při deklaraci:
.hr hr {display: none} se zbavím jen těch čar, pro HR čáry, které chci, nemusím vymýšlet extra třídu, a divu .hr dám pozadí, rozměry, ... To je, myslím, jediný důvod, proč dát HR do DIVu. Protože zpravidla se tolik nečáruje, souhlasím, že je zbytečné mít HR v DIVu. |
||
|
Časová prodleva: 17 dní
|
|||
| Anonymní Profil * |
#8 · Zasláno: 9. 6. 2006, 14:19:39
A pro se dava .hr hr potazmo <div class="hr"><hr/></hr>, kdyz hr je display:none?
nemuzu dat teda jen .hr{}? Resp. asi muzu, ale jen me teda zajima, proc se dava hr do .hr Jinak jsem se taky pral s nastavenim klasickeho hr, ale nepodarilo se mi to poladit... |
||
|
Časová prodleva: 11 dní
|
|||
| jozob Profil |
#9 · Zasláno: 20. 6. 2006, 06:52:37
Anonymní
"A pro se dava .hr hr potazmo <div class="hr"><hr/></hr>, kdyz hr je display:none?" 1.) <hr> má sémantický význam 2.) pri vypnutých štýlopisoch border nad DIV.hr nie je |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0