Autor Zpráva
Gustavson
Profil *
Resim problem se stejnym zobrazenim vodorovne cary ve vsech prohlizecich.
Jde o to, ze mam caru, ale v kazdem prohlizeci ma pod sebou ci nad sebou jinou mezeru.
Kdyz nastavim u <hr> urcity margin, tak to reaguje pouze v opere a FF, ale v IE jsem se pozadovaneho efektu nedockal. Nevite, jak bych mel tento problem vyresit?
Gustavson
Profil *
Jo a zapomnel jsem rict, ze je ta cara v IE jakoby defaultne nastavena na urcity margin. Takze pri margin:0px je tam zhruba 5px nahoru i dolu. A priradim-li te care margin treba 2px, tak je ve skutecnosti v IE 7px.
Radek Hrabůvka
Nevím, jestli je něco lepšího, s tímhle jsem bojoval a nakonec jsem to vzdal. Šounout HR ho DIVu, dát čáře display: none a obarvit DIV (pozadí). Nebo "klasicky", nepoužít HR (pokud má HR sémantický význam, tak dát čáře display: none), a dát border: top (bottom) nadpisu, odstavci, divu. Když si pohraji s marginem a paddingem, mám čáru, přesně jak chci.
Miloš
Není to problém box modelu?
Miloš
BTW <hr> používám pouze v prostém HTML s display:none a čárymáry dělám borderem, jak o tom přede mnou Radek H. (a <hr> nemusí být v divu).
Zahon
Já teda nevím, nikdy jsem nepotřeboval nastavit čáru takhle přesně. To jsem vždy použil ohraničení pomocí border... Ale nemůže to mít ještě třeba padding?
Radek Hrabůvka
Miloš Někde jsem četl o řešení, kde čáry byly v divu, který měl třídu hr. Výhodou je, že při deklaraci:
.hr hr {display: none}
se zbavím jen těch čar, pro HR čáry, které chci, nemusím vymýšlet extra třídu, a divu .hr dám pozadí, rozměry, ... To je, myslím, jediný důvod, proč dát HR do DIVu. Protože zpravidla se tolik nečáruje, souhlasím, že je zbytečné mít HR v DIVu.
Anonymní
Profil *
A pro se dava .hr hr potazmo <div class="hr"><hr/></hr>, kdyz hr je display:none?
nemuzu dat teda jen .hr{}? Resp. asi muzu, ale jen me teda zajima, proc se dava hr do .hr

Jinak jsem se taky pral s nastavenim klasickeho hr, ale nepodarilo se mi to poladit...
jozob
Anonymní
"A pro se dava .hr hr potazmo <div class="hr"><hr/></hr>, kdyz hr je display:none?"
1.) <hr> má sémantický význam
2.) pri vypnutých štýlopisoch border nad DIV.hr nie je
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0