Autor Zpráva
berry
Profil *
Začal jsem dělat tuto stránku,ale nevím jak ji upravit,aby se zobrazovala správně ve všech prohlížečích?
vandrfoto.ic.cz/Pokus%20stranka.html

V exploreru je o.k.
Ve firefoxu - levý sloupec a gif jdou pod pozadí.
V opeře - hlavička je větší než pozadí.
Zároveň nevím,jak nastavit,aby se správně zobrazila čeština(špatná v opeře).

Poradí někdo jak to upravit? Díky

<style type="text/css">

a:link {color:#FFFFFF;}
a:visited {color: #FFFF80;}
a:active {color:#FFFF00;}
a:link, a:visited, a:active, {text-decoration: none}

body {
margin: 0px;
padding: 0px;
color: #000;
background :#FFFFFF;
text-align: center;
}
#page {
width: 760px;
height: 1000px;
margin-top: 1em;
margin-bottom: 1em;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
padding: 1em;
border: 2px solid #000000;
color: #000;
background : #E8955E;
text-align: left;
font-size: 20px;font-family:verdana,arial;

}
#levy {
float: left;
width:150px;
height: 980px;
background : #8080FF;
border-right: 2px solid black;
border-left: 2px solid black;
text-align: center;color: #FFFFFF;padding: 20px;font-size:20px;font-family:verdana,arial;
}

#page img {
margin: 0px; padding: 0px;border: 0px;}

</style>
</head>
<body>
<div id="page">
<img src="foto/hlavicka.jpg" width="760" height="84" alt="foto hlavicka stranky"><div id="levy">
<a href="index.html" title="zpět na vandrfoto">vandrfoto</a>
<p>narození</p>
<p><a href="1-4.html">1.-4.měsíc</a></p>
<p><a href="5-6html">5.-6.měsíc</a></p>
<p><a href="7-8html">7.-8.měsíc</a></p></div>
<span style="position:relative;top:680px;left:285"><img src="foto/delfin.gif" width="33" height="33" alt="obrazek delfin.gif"></span>
<span style="position: relative;top: 28px;left:0"><img src="foto/pf.jpg" width="208" height="300" alt="foto pf"></span>
</div>
</body>
</html>
berry
Profil *
češtinu jsem opravil(zapoměl jsem vložit kódování),ale jinak si nevím rady s tím zobrazením
sslavo
Profil
asi to bude tym ze 980px bude vela ne? skusal si zadat nizsiu hodnotu?
mila
Profil
Doporučil bych, vždy když je nějaký problém osekat příklad na minimum. Tzn. třeba 5-10 řádků, ne dvě stránky.
Možná zjistíš, kde je chyba sám, a pokud ne, je mnohem větší šance, že ti někdo poradí. Nic ve zlém, ale kotrolovat takto dlouhý kód se třeba mě vůbec nechce....
berry
Profil *
Vše jsem nějak vyřešil,stále se mi ale nedaří přijít na to,proč se levý sloupeček zobrazuje ve firefoxu delší,než zbytek stránkynapravo,když oba mají stejnou délku( ikdyž zadám kratší délku,problém je stejný).
V ostatních prohlížečích o.k.
Popř. měl by někdo jiné řešení layoutu na střed stránky s hlavičkou,levým sloupečkem s odkazy a obsahem stránky vpravo.
Zkusil jsem doporučenou variantu z internetu,ale stále se potýkám s tím zobrazením ve firefoxu. Díky za rady.
tiso
Profil
Pozri si 2-stĺpcový layout, konkrétne ten posledný príklad...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.