Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Axamith Profil |
#1 · Zasláno: 29. 5. 2006, 20:34:12
na stránkách používám externí stylovaní. Barvu nenavštíveného odkazu mám nastavenou na zelenou. U jednoho odkazu potřebuji změnit barvu na černou. Zkoušel jsem to udělat následujícím způsobem :
To mi ale přepíše nastavení na celé stránce. Jak udělat přímý styl pouze pro <div id="paticka_2"> |
||
lubos_z_kotelny Profil * |
#2 · Zasláno: 29. 5. 2006, 20:41:04
#paticka a:link ?
|
||
Zahon Profil |
#3 · Zasláno: 29. 5. 2006, 20:43:53 · Upravil/a: Zahon
řešení je jednoduché... u tohoto odkazu si musíš vytvořit třídu.. tzn <a class="tvoje_trida" href="atd... >
A poté klidně do externího stylu dáš: a.tvoje_trida{ /* toto je pro základní nastavení odkazu */ color: black; } a.tvoje_trida:hover{ /*toto je pro hover efekt */ color: red; } atd. BTW. Pokud vím třídy do kódu HTML by se měli psát pouze do <head> takže to co jsi napsal je fuj.. jinak tohle je naprosto základní wěc, doporučuji si přečíst např. www.jakpsatweb.cz nebo si zakoupit nějakou knížku. BTW. to co psal lubos_z_kotelny jde samozřejmě taky a je to o něco více profi (hlavně to zmenší délku kódu).. ale to co jsem psal já je dle mého názoru pochopitelnější a jednodušší.. ale vyber si co chceš.. |
||
Axamith Profil |
#4 · Zasláno: 29. 5. 2006, 20:54:47 · Upravil/a: Axamith
To Zahon: Samozřejmě že vím, že stylování patří do <head> a uvedený příklad není zrovna košer. Chtěl jsem tím demonstrovat způsob, který funguje, ale ovlivní zbytek stránky . Takovou divočinu v kódu nepoužívám. Chtěl jsem použít podobné stylování, jako když např. zadávám pozadí celého divu :
<div id="obsah" style="height: 500px; background-image: url(images/potreby/ukazka.jpg); width: 770px; height: 299px; background-repeat: no-repeat;. . . . > ==================== Použil jsem třídy, jak jsi mi poradil a je to v pohodě. Díky |
||
tiso Profil |
#5 · Zasláno: 29. 5. 2006, 22:18:12
Daj si do toho css:
#paticka_2 a:link, #paticka_2 a: {color: Black;} ...a máš to... Inline štýly pre pseudotriedy nenapíšeš, takže si ten odkaz musíš odlíšiť cez class alebo id, alebo cez štruktúru stránky |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0