Autor Zpráva
Axamith
Profil
Potřebuji nastavit obrázek jako pozadí u několika stránek. Pokud zapíšu do kódu
<div id="hlavicka" style="background-image: url(images/loga/hlavpruh.gif);">
, tak je to v pořádku. Pokud chci pozadí nastavit do externího CSS, tak to nejede.
background-image: url('../images/loga/hlavpruh.gif');

Kde dělám chybu ??? Mám to napsaný tak, jak jr uvedeno na JPW, ale nechce se to chovat tak, jak má. Díky za radu
WanTo
Profil
div#hlavicka {
background-image: url('../images/loga/hlavpruh.gif')
}
otaznicek
Profil *
a je cesta k obrazku stejna od css jako od html souboru?
a mas to spravne zapsany k tomu divu:
#hlavicka {background-image: url('../images/loga/hlavpruh.gif');}
?
Axamith
Profil
Jak jsem uvedl v dotazu. Když to zapíšu přímo do html, tak kód je
<div id="hlavicka" style="background-image: url(images/loga/hlavpruh.gif);">
Tak to je v pořádku. Chci to ale zapsat ext. CSS
Pro úplnost přikládám kód celého Divu hlavička :
#hlavicka {width: 770px; 

height: 86px;
margin:0px;
padding: 0px ;
border :0px ;
border-style :none;
background-image: url('../images/loga/hlavpruh.gif')
background-repeat: no-repeat;
background-position: right bottom;
background:#669933;}


Cesta k souboru s pozadím je : images/loga/hlavpruh.gif
WanTo
Profil
Axamith
Nemáš náhodou obrázek pozadí umístěný jen jednou v pravém dolním rohu?
wimstr
Profil
Pořádně sem nepochopil co vlastě potřebuješ ale podle toho co tady píšeš tak by to mělo bít takto:

HTML: <div id="hlavicka" style="width: 770px; .............."></div>

externí CSS: #hlavicka { background-image: url(".../.../hlavprut.gif"); }

......tohle by mělo dát na pozadí divu s ID hlavicka obrázek (hlavprut). snad sem ti pomohl......dištak upřesni dotaz
Axamith
Profil
Bohužel, velikost obrázku je shodná s velikostí Divu hlavička. Je to celý nějaký divný, že.
Radek Hrabůvka
Profil
Jaká je cesta k externímu CSS? Pokud je CSS soubor ve stejné složce, tak je cesta bez ../
Pokud je CSS soubor jinde, nakopíruj sem z HTML souboru tag link, ve kterém je cesta k CSS souboru.
Axamith
Profil
Cesta k CSS je v pohodě. Když změním např.
background:#669933;

na
background:red;
, tak to reaguje.

Pro úplnost, tady je ta cesta
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
Radek Hrabůvka
Profil
Tu cestu k CSS jsem chtěl proto, abych s jistotou odvodil od CSS souboru cestu k obrázkovému pozadí a nevěštil ji z křišťálové koule.
Vidím, že CSS soubor je ve stejné složce, tak i cesta je stejná, jako od HTML souboru.
url(images/loga/hlavpruh.gif)
Axamith
Profil
Koukám, že tady vaříme y vody a pořád nic. Kdyby to někoho zaujalo natolik, že by daný problém byl ochoten vyřešit, tak jsem celou stránku vč. CSS zabalil do Zipu a lze ji stáhnout.
tiso
Profil
...na konci máš miesto background-color iba background, čo je združená vlastnosť ktorá Ti tie predtým úplne prebila... Nemáš zač...
Axamith
Profil
Nemáš zač... To si piš že mám. Pořád hledám chybu v URL adrese a ona je to taková " hloupost " Díky.
Radek Hrabůvka
Profil
Poslední je sdružená deklarace, definuješ pouze barvu, nikoliv obrázrk na pozadí. Používej buď background-image a background-color, nebo background. Takže 2 řešení, já používám to druhé, protože není tak "ukecané":

1. řešení
background-image: url('images/loga/hlavpruh.gif');
background-repeat: no-repeat;
background-position: right bottom;
background-color :#669933;

2. řešení:
background: url('images/loga/hlavpruh.gif') background: #669933 no-repeat right bottom;

No-repat a right bottom je tam zbytečné, protože pozadí přesně vypnňuje plochu. Margin, padding, border taky deklaruješ zbytečně, můžeš to vymazat, takže se ti to celé zkrátí a zjednoduší:
#hlavicka {width: 770px;
height: 86px;
background:#336600 url("images/loga/hlavpruh.gif");}
tiso
Profil
Radek Hrabůvka
background: url('images/loga/hlavpruh.gif') background: #669933 no-repeat right bottom;

...ale no... Hádam: background: #669933 url('images/loga/hlavpruh.gif') no-repeat right bottom;
Radek Hrabůvka
Profil
tiso Jasně, to jsem přehlídnul, když jsem to tu "pastoval" z původních" deklarací, tak jsem to nevymazal.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0