Autor Zpráva
zimmi
Profil
Mam dotaz: pls podivejte se sem.
Ty stranky jsem delal ja, a jsou v tabulkovem layoutu:((
Ted bych je chtel predelat do CSS, ale nevim jak na to. Uz jsem to pred chvili zkousel(v css se vyznam),ale nejak mi to neslo:((
Prosim POMOOOOC!!!!
Diki
Marty
Profil
Pokud máš aspoň trochu přehled o CSS, tak:

Jeden div s danou šířkou bude vycentrovanej na sřed, v něm budou vnořený dva divy:
a)jeden bude obsahovat to navigační menu nahoře, udělaný přes seznam, s udanou pevnou šířkou, stejnou jako nadřazený div
b)druhý bude obsahovat ten krátkej text o BW, kterej bude uzavřenej v odstavci, tento div bude mít taktéž udanou pevnou šířku

Jak tak koukám, asi nejvíc práce dá to navigační menu, jinak to podle mě zas tak těžký bej nemůže.

Já jsem jen nastínil, jak bych to asi řešil já, pokud se ti to nebude zdát, můžeš sem napsat jednotlivý dotazy a já tě budu navádět.
zimmi
Profil
Tak mam dotaz:jak udelam aby to menu slo tak zesikma????
Marty
Profil
Chceš přímo zdroják? Pokud chceš poradit, tak to napiš jako klasickej seznam, ale do css přidej:

li {
float: left;
list-style: none; }

potom do této deklarace přidávej marginy, a podle toho budeš hejbat s jednotlivejma položkama.
zimmi
Profil
diki
vyzkousim to a kdyz tak se ozvu
Anonymní
Profil *
ale mam dotaz:kdyz to dam jako seznam, tak se tam bude pred slovama zobrazovat takovy to cerny kolecko,ne????
to by mi tam vadilo
zimmi
Profil
to od anonyma bylo moje:D
bojars
Profil
list-style-type: none;
Anonymní
Profil *
mam problem:
hodim ti sem zdrojak csska:
body{margin-left:5%;
margin-top:2%;
marginwidth:5%;
marginheight:2%;
background-color:#757575;}

a{color:#ffffff;
text-decoration:none;}
a:hover{color:#c8c8c8;
text-decoration:none;}
#ul{list-style-type:none;
width:90%;
background-color:#860c0e;
}

#li1{
margin-top:2%;
marginheight:2%;
margin-left:15%;
marginwidth:15%;
float:left;
list-style: none; }

#li2{
margin-left:17%;
marginwidth:17%;
marginheight:4%;
margin-top:4%;
float:left;
list-style: none; }

#li3{
margin-top:6%;
marginheight:6%;
margin-left:19%;
marginwidth:19%;
float:left;
list-style: none; }

#li4{
margin-top:8%;
marginheight:8%;
margin-left:21%;
marginwidth:21%;
float:left;
list-style: none; }

#li5{
margin-top:10%;
marginheight:10%;
margin-left:23%;
marginwidth:23%;
float:left;
list-style: none; }

#li6{
margin-top:12%;
marginheight:12%;
margin-left:25%;
marginwidth:25%;
float:left;
list-style: none; }

#li7{
margin-top:14%;
marginheight:14%;
margin-left:27%;
marginwidth:27%;
float:left;
list-style: none; }

p{text-align:justify;}

.odkaz{color:#860c0e;
text-decoration:none;}

Ten <ul> se nezobrazuje tou cervenou, ale stejnou barvou jako body.
nevis co s tim??????????
Anonymní
Profil *
#ul{list-style-type:none;
width:90%;
background-color:#860c0e;
}
tady je to ul
Marty
Profil
momentík, work in progress...
zimmi
Profil
hele, mozna to nakonec vyresim tak, ze menu bude vlevo( a bude vypadat jako tabulka) a vpravo se bude zobrazovat text
Marty
Profil
Zkus u toho ulka umazat ten křížek:

ul{list-style-type:none;
width:90%;
background-color:#860c0e;
}
bojars
Profil
#li1{
...
marginheight:2%;
margin-left:15%;
marginwidth:15%;
...}

...toto si rád nechám vysvetliť...
Doporučil by som Ti:

http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vlastnosti-hodnoty-prehled.html
zimmi
Profil
marginwidth a marginheight neni jedno a to samy,vis???
jedno je vyska druhy sirka:D
zimmi
Profil
to Marty: to uz jsem zkousel
Marty
Profil
pak zkus vložit celej seznam(od začátku <ul> až po </ul>) do jednoho divu a tomu nadefinovat tu barvu pozadí
zimmi
Profil
aneb oten web jednoduse necham v tabulkach:D
Marty
Profil
taky možnost. 'o]]
bojars
Profil
zimmi:
marginwidth a marginheight neni jedno a to samy,vis???
jedno je vyska druhy sirka:D

... a sú to definície pre css???

LOL

http://search.atomz.com/search/?sp-a=00062d0d-sp00000000&sp-advanced=0 &sp-w-control=1&sp-q=marginwidth

BTW: Škoda by bola nechať ten web v tabuľkách. Tento web si kaskádové štýly doslova pýta...

:-)
zimmi
Profil
Definice pres css to jsou,men uasi udelam vlevo,kdyz to nepujde jinakl
zimmi
Profil
jo, za to marginwidth/height se omlouvam:((((
ted mi to doslo:))
fakt sorry
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.