Autor Zpráva
Berny
Profil
Nazdárek,
mám problém s přetékáním obrázku přes DIV a jsem už fakt zoufalý.
Tato stránka se bez problému zobrazuje v IE, ale v FF a Opeře obrázky přetékají a fakt už nevím jak to opravit.
Prosím poraďte.
Berny
Profil
Opravdu nikoho nenapadá, jak by se to dalo vyřešit?
habendorf
Profil
Opravdu nikoho nenapadá, jak by se to dalo vyřešit?

Napadá, nemáš tam vyclearovaný float.
BTW - ten kód je hrůza, miliony úplně zbytečných divů.
Berny
Profil
Napadá, nemáš tam vyclearovaný float.
Můžeš mi napsat kam konkrétně ten clear mám dát? Zkoušel jsem to, ale asi špatně....

BTW - ten kód je hrůza, miliony úplně zbytečných divů.
Například?
Bubák
Profil *
menu, submenu - viděl jsi někdy zanořený seznam, stačí nastylovat. S tagem menu je to při použití transitional DTD stejné, ale má i sémantický význam.
Berny
Profil
Bubák
menu, submenu
To máš pravdu. Menu by se dalo udělat pomocí seznamu...
Berny
Profil
habendorf

Mohl bys mi poradit, jak ten problém vyřeším? Už jsem fakt zoufalý :-(
habendorf
Profil
Berny: Před </div></form> dej vždy <div class="cleaner">&nbsp;</div> a v css

.cleaner {
font-size: 0px;
line-height: 0px;
height: 0px;
clear: both;
}

Třeba.
Berny
Profil
habendorf

Díky moc za tip, ale můj problém to vyřešilo jen z části.

Pozn.: špatně se to zobrazí pouze ve FF
habendorf
Profil
No tam je vidět, že se to clearuje až za levým menu. Sidebar máš totiž floatnutý doleva, ale pravá část floatnutá není. Pak se to samozřejmě chová takto.
Řešení - obalit celou pravou část do divu a nastavit mu float. Na konci bude třeba znovu vyclearovat.
Berny
Profil
habendorf
Řešení

Něco jsem zkusil, ale bohužel se nepodařilo. Vždy mi to nějak rohodí stránku.
Mohl bych tě poprosit, jestli by ses na to ještě nepodíval a nenapsal co přesně mám udělat? Byl bych ti vděčný.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.