Autor Zpráva
Wan-To
Profil *
V IE se do šířky prvku počítá ještě šířka okraje, v Netscape ne. Alespoň podle knihy Javascript - kompletní průvodce od Davida Flanagana. Zajímalo by mě, jak je to v Mozille a Opeře a jak zajistit, aby to nějak nerozhodilo CSS/DIV layout.
Honza Hučín
Profil
Mozilla i Opera do width šířku okraje nepočítají.
Viz http://www.jakpsatweb.cz/css/width.html
Wan-To
Profil *
A jde nějak udělat "univerzální" CSS layout bez použití JavaScriptu?
Polaroid
Profil
Jó tak tadyto se musí hackovat, to je snad jasný ne?!

Právě vo tom CSS je!

JavaScript pro úpravu CSS layoutu používat nemůžeš, je to prasárna!

Jako hack doporučuji nevalidní podtržítkovej, nebo validní podmíněné komentáře!
Wan-To
Profil *
CSS hack neznám, můžeš mě prosím poučit???
ronnie
Profil
napr. definice


min-width: 200px;
_width: 210px;


Pro mozillu a Operu je prvni polozka, pro IE je druha polozka. IE nazna min-width, a tak ji preskoci na druhou polozku. Zde naopak mozilla a opera ignoruje podtrzitko (spatny zapis), IE vsak ne. Width v IE bude 210px, v mozille a opere 200px.

Pokud ti ale muzu poradit, css hack nepouzivej, radeji to res matrjoskou (?). Nikdy nevis jek se IE bude k tomuto css hacku chovat v budoucnosti.
Wan-To
Profil *
matrjoskou (?).
Čím že???
Honza Hučín
Profil
Přečti si
http://www.pixy.cz/pixylophone/2003_08_archiv.html#1061885333
Honza Hučín
Profil
ronnie
Pozor, záleží taky na DOCTYPE a verzi Exploreru. IE 6 ve standardním módu už počítá width správně. Takže podtržítkový hack, který zabere na všechny verze IE, není šikovný.
Polaroid
Profil
Matrjoska je, že se do daného divu dá ještě jeden, a tím se použije místo chybného paddingu margin!
Wan-To
Profil *
Honza Hučín
Jak vypadá správný DOCTYPE pro IE?
Polaroid
To ale nevyřeší problém s okrajem.
Martin Kuželka
Profil
Stačí používat matrjošku, jak už Ti bylo řečeno. Funguje to tak, že prvnímu (vnějšímu) divu nastavíš jenom velikost, do něj vložíš druhý div, kterému nastavíš okraje, rámeček, ... výsledkem bude stejná velikost divu ve všech prohlížečích :-)
Wan-To
Profil *
Už to začínám trochu chápat... Musím ještě nastavit vnitřnímu DIVu width a height na 100%?
Martin Kuželka
Profil
Nemusíš, div je blokový prvek, takže se sám roztáhne na 100%.
Wan-To
Profil *
Ještě budu chvili otravovat ;-) U té "matrjošky" se počítá do šířky i border a padding?
Martin Kuželka
Profil
Tím vnějším divem určíš šířku toho vnitřního divu včetně okrajů a rámečku.
Wan-To
Profil *
No... Děkuji všem, kteří se tu kvůli mé neznalosti nudili ;-) a doufám, že se mi ten layout bude zobrazovat všude stejně.
Martin Kuželka
Profil
Sorry, jestli to moje vysvětlení nejde pochopit :-)
Wan-To
Profil *
Sorry, jestli ta moje zpráva No... Děkuji všem, kteří se tu kvůli mé neznalosti nudili ;-) a doufám, že se mi ten layout bude zobrazovat všude stejně. nejde pochopit ;-) ale já jsem to tvoje vysvětlení pochopil ;-)
Martin Kuželka
Profil
:-)
Honza Hučín
Profil
Wan-To
Ad doctype: http://wellstyled.com/html-doctype-and-browser-mode.html
Polaroid
Profil
to Wan-To: Copak jsi ještě nepochopil, že nás to baví, předávat své znalosti dalším!
Wan-To
Profil *
Polaroid
Já jsem si dělal srandu ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.