Autor Zpráva
Goalie
Profil
Potřeboval bych poradit: Vytvořil jsem 3 sloupcový layout pomocí vycentrovaného divu a v něm relativně pozicovaných prvků kvůli centrování na stránce, ale IE mi to zobrazuje rozházeně ale mozilla dobře. Mohl by mi někdo poradit jak upravit zdroják aby to běhalo dobře i v IE? Díky

html kód:



<HEAD>
<TITLE></TITLE>
<meta http-equiv="content-language" content="cs">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">

<link rel="stylesheet" href="styles/style.css" type="text/css">
</HEAD>
<BODY>

<div id="body">

<div id="head"><IMG height=130 alt="banner" src="images/banner1.jpg" width=800></div>

<div id="left"></div>

<div id="right"></div>

<div id="content"></div>

<div id="bottom"></div>
</div>
</BODY>
</HTML>



css kód z externího souboru:

html {
text-align: center;
font-weight : bold;
font-variant : normal;
font-style : normal;
font-size : 12px;
line-height : 1.2;
font-family : Tahoma, "Arial CE", sans-serif;
background-image : url("../images/pozadi.jpg");
background-attachment : fixed;
cursor : crosshair;
}
#body {
width: 802px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
text-align: center;
margin-top: 20px;
border-width: 1px;
border-style: solid;
border-color: #000000;
border-spacing: 0px;
}
#head {
background-image: url(../images/banner1.jpg);
background-color : #9f9f9f;
}
#content {
background-color : #afafaf;
position : relative;
width : 547px;
height : 620px;
overflow : auto;
text-align: center;
}
#left {
text-align: center;
background-color : #6f936d;
position : relative;
width : 145px;
height : 620px;
float: left;
}
#right {
text-align: center;
background-color: #abbeaa;
position : relative;
width : 110px;
height : 620px;
float: right;
}
#bottom {
background-image: url(../images/bottom.png);
font-size: 11px;
text-align: center;
background-color : #6f936d;
position : relative;
width : 800px;
height : 30px;
clear: both;



Leo
Profil
Nejak jsem nepochopil, proc tam mate position relative, kdyz tam neni left ani top a navic to mate floatovane, Leo
Yuhů
Profil
Upřímně řečeno se mi ten kód nechce slepovat. Není to někde vidět jako URL?

A důležitá věc -- jaký má ta stránka doctype (tedy jestli jej má). Třeba by stačilo přidat striktní doctype a v Exploreru to začne sekat latinu.
Goalie
Profil
Díky za rady ( @ Yuhů doctype jsem zapomněl zkopírovat-chybí mi tam i <html> ale nebylo to tím), Spravila to jednoduchá věc: o 2px menší šířka vnějšího divu mi to úplně rozházela. Nastavil jsem větší a běhá to bez problémů ( @ Leo souhlasim, byl nesmyl tam mít pozice a plování najednou. změnil jsem to na plování), ale vrtá mi hlavou, prož mi to Mozilla vzala bez problémů a IE ne...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.