Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ronnie Profil |
#1 · Zasláno: 14. 2. 2005, 14:29:27 · Upravil/a: ronnie
Chystam se pripojit styly css v exter. souboru k xhtml strance. Mam nekolik moznosti, a tak by me zajimal vas nazor na vec.
1. pomoci elementu link - nevyhodou je urcite to, ze pouziti kaskadoveho pozicovani spatne vykresli ctyrkove verze znamych prohlizecu 2. pomoci import - velka nevyhoda se tyka IE, ktery soubor nacte az po vykresleni stranky, tim dochazi k chvilkove necitelne zmeti pismen 3. pomoci media v externich stylech - tohle se mi libi asi nejvice, ke stavajcimu kodu pridam par radku pro tisk ap. a na soubor odkazu elementem link - nevyhodou o neco vetsi css styly a taky nevim, jestli 4. verze media naprosto ignoruji, anebo se je pokousi za kazdou cenu vykreslit 4. pomoci media v xhtml odkazu pravidlem import na kazdy css soubor. - je to ale spatny zapis, import se v media vyskytovat nesmi Jake je podle vas nejlepsi reseni? Rozhodne bych nechtel na 4. verze zapomenout, chtel bych aby se stranky zobrazovaly komukoli a nacemkoli... |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 14. 2. 2005, 14:33:52
Rozhodně bych na čtyřkové verze zapomenul, doba už dozrála a není žádného důvodu se na tyto, zdráhám se říci, prohlížeče, ohlížet. Pokud na nich ale trváš, pak nejlepší metoda je druhá v pořadí, tedy pomocí import (importované styly ale IE neukládá do cache a tak je načítá stále znovu, což tuto metodu trochu diskvalifikuje).
|
||
ronnie Profil |
#3 · Zasláno: 14. 2. 2005, 14:38:57
Ano, take bych uz na ctyrkove verze zapomenul. Jediny duvod, proc vubec o nich uvazuji, jsou statistiky jpw, jednou jsem se na ne dival a toplist zaznamenal asi 16 navstev IE 4.0. Ale nejspis je nekdo jen testoval. Kazdopadne dekuji za nazor.
|
||
Yuhů Profil |
#4 · Zasláno: 14. 2. 2005, 19:37:25
ano, ronnie, na čtyřky zapomeň. Občas sem s tím někdo přijde, ale statistika JPW je v oblasti prohlížečů fakt hodně úchylná. Mrkni na www.toplist.cz/global.html
|
||
Tomik Profil |
#5 · Zasláno: 14. 2. 2005, 19:50:13
Ano, ano - tedy ne, myslim ne ty čtyřkové verze prohlížečů.
BTW: Od kdy fungují globální statistiky na TopListu? |
||
ronnie Profil |
#6 · Zasláno: 14. 2. 2005, 20:43:49
Hm, ty globalni statistiky jsou velmi zajimave, jen nevim jestli zcela pravdive, 7% uzivatelu IE 5 mi prijde prilis mnoho...:)
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0