Autor Zpráva
ronnie
Profil
Chystam se pripojit styly css v exter. souboru k xhtml strance. Mam nekolik moznosti, a tak by me zajimal vas nazor na vec.

1. pomoci elementu link
- nevyhodou je urcite to, ze pouziti kaskadoveho pozicovani spatne vykresli ctyrkove verze znamych prohlizecu

2. pomoci import
- velka nevyhoda se tyka IE, ktery soubor nacte az po vykresleni stranky, tim dochazi k chvilkove necitelne zmeti pismen

3. pomoci media v externich stylech
- tohle se mi libi asi nejvice, ke stavajcimu kodu pridam par radku pro tisk ap. a na soubor odkazu elementem link
- nevyhodou o neco vetsi css styly a taky nevim, jestli 4. verze media naprosto ignoruji, anebo se je pokousi za kazdou cenu vykreslit

4. pomoci media v xhtml odkazu pravidlem import na kazdy css soubor.
- je to ale spatny zapis, import se v media vyskytovat nesmi

Jake je podle vas nejlepsi reseni?
Rozhodne bych nechtel na 4. verze zapomenout, chtel bych aby se stranky zobrazovaly komukoli a nacemkoli...
Plaváček
Profil
Rozhodně bych na čtyřkové verze zapomenul, doba už dozrála a není žádného důvodu se na tyto, zdráhám se říci, prohlížeče, ohlížet. Pokud na nich ale trváš, pak nejlepší metoda je druhá v pořadí, tedy pomocí import (importované styly ale IE neukládá do cache a tak je načítá stále znovu, což tuto metodu trochu diskvalifikuje).
ronnie
Profil
Ano, take bych uz na ctyrkove verze zapomenul. Jediny duvod, proc vubec o nich uvazuji, jsou statistiky jpw, jednou jsem se na ne dival a toplist zaznamenal asi 16 navstev IE 4.0. Ale nejspis je nekdo jen testoval. Kazdopadne dekuji za nazor.
Yuhů
Profil
ano, ronnie, na čtyřky zapomeň. Občas sem s tím někdo přijde, ale statistika JPW je v oblasti prohlížečů fakt hodně úchylná. Mrkni na www.toplist.cz/global.html
Tomik
Profil
Ano, ano - tedy ne, myslim ne ty čtyřkové verze prohlížečů.
BTW: Od kdy fungují globální statistiky na TopListu?
ronnie
Profil
Hm, ty globalni statistiky jsou velmi zajimave, jen nevim jestli zcela pravdive, 7% uzivatelu IE 5 mi prijde prilis mnoho...:)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.