« 1 2 »
Autor Zpráva
Trey
Profil *
Na http://www.jakpsatweb.cz/priklady/jakotlacitko.html je návod jak z obyčejného odkazu udělat tlačítko je to super já s css vůbec neumim dělám jen html a JS s css se setkávám jedině když JavaScriptem neco schovávám aby se to pak objevilo(funkce display).Ale co vlastně potřebuji.Aby ty tlačítka byly kulatý.Myslim že toho nechci moc.
Předem děkuji.
WanTo
Profil
Nastavíš odkazu nějaký pěkný obrázek na pozadí, který vytvoří efekt tlačítka.
Trey
Profil *
U odkazu jde nastavit obrázkový pozadi?Ale já bych to právě nechtěl obrázkem.Kdyby to šlo myslim že sem někde viděl i kulatej okraj tabulky i to by mi stačilo.
WanTo
Profil
Trey
Jasně, nastavíš odkazu pevné rozměry, když bude potřeba tak blokový display. Pak jen přidáš pozadí a je to hotové.
Trey
Profil *
No něco s tim zkusim udělat sice css neovládám ale úplně blbej taky nejsem takže vítám jakou koliv pomoc myslel jsem že tam bude stačit jen něco přřipsat aby se to zakulatilo.
Trey
Profil *
Tak sem na to přišel a to sem s css přišel do přímýho styku poprvé jukněte.
Bubák
Profil
http://teststranek.kvalitne.cz/css-rollover/
http://teststranek.kvalitne.cz/menu1/

Do jednoho obrázku nakreslíš normální a stisknuté tlačítko a pak s ním jenom posouváš třeba nahoru nebo doleva.
Trey
Profil *
Bubák
NO kdybych to dělal takhle tak přes JS ale ve výsledku by to vyšlo stejně.A ještě nevim jestli to bude blikací já ty stránky nedělám pro mě ale pro bratrance kterýho už táta donutil jít spát takže se ho nemůžu zeptat ale kdyby to chtěl blikací tak to udělám takhle protože tomu víc porozumim.ALe stejně díky.
Trey
Profil *
Hups.Koukněte se co se mi tam stalo dá se to nějak jednoduše řešit?
http://rybka.xf.cz/chyba.jpg
Kráťa
Profil
Trey
máš u toho zadanou šířku? To vypadá, jako že se to přizpůsobuje počtu písmen.
Trey
Profil *
Kráťa
No právě koukni se do zdrojáku.Já css vůbec neumim něco sem udělal na základě angličtiny a odhadu.A zbytek je okopírovanej z návodu v prvním příspěvku akorát sem to trochu zkrátil/zjednodušil ten kód ale sem si jistej že s tou velikostí to nic neudělalo.Je pravda že sem se ve velikosti hrabal ale až po objevení tohoto problému.
Trey
Profil *
Jo a pak sem to ještě upravoval podle toho co mi řikal WanTo aby tam teda byl tan obrázek a ne to co je v tom návodu.
Kráťa
Profil
Trey
zkus si ten srtl upravit takto. Celé to nagraˇ. Udělal jsem to pod sebe, aby nebyl kilometrový řádek.

<style>
a {
width: 205px;
height: 30px;
display: block;
color:white;
padding: 0.16em 1.9em 0.3em 1.5em;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
background:url('tlacitko.jpg'); }
</style>

přidal jsem width: 205px (šířka, číslo přizpůsob), height: 30px (výška - číslo přizpůsob), display: block (aby to bylo v zadaném rozměru).
Trey
Profil *
Díky.Teď už si případně ty velikostu upravim sám.ALe mám jeden dotaz, jestli tam ještě musí být to padding?
Kráťa
Profil
Trey
Paddingem si došteluješ umístění nápisu.
Trey
Profil *
Aha.Tak dík.
Trey
Profil *
Tak ani sem vlastně nechtěl ale začal jsem dělat s CSS :-)
Trey
Profil *
Ještě mi nějak nejde dát ten text do prostřed tlačítka.Pls help.
Bubák
Profil
Záleží na tom, jestli potřebuješ centrovat vodorovně, nebo svisle. Na to první ti stačí text-align: center, s vertikálním cenrtováním to není jednoduché, zkus se inpirovat třeba na tomhle:
http://css.interval.cz/clanky/horizontalni-obrazkove-menu/

Pokud vynecháš float, menu se naskládá pod sebe.
Trey
Profil *
ji díky stačilo text-aling:center;
Trey
Profil *
Na výsledek se můžete kouknout na http://rybka.xf.cz a díky za rady.
Anonymní
Profil *
čus
veja
Profil *
čágo
Anonymní
Profil *
width: 205px; by to chtělo zmenšit třeba na width: 150px; Ani nejsou vidět konce tlačítek.
Šroubek
Profil *
Ahoj - tato možmost vytvoření odkazů se mi velice líbí, ale nechci mít tlačítka pod sebou, ale za sebou v řádku a když se všechny tkačítka na jeden řádek nevejdou, tak pokračují na dlším řádku (jako by to byl text), proto jsem místo vlastnosi "display: block;" nastavil "inline" - A tady jsem nazazil na problém!
V Internet Exporeru je v še v pořádku (tlačítko o šířce 160px za kterým následuje další tlačítko...), ale když to otevřu v jiném prohlířeči, tak je tlačítko široké jen podle délky textu v tlačítku a zbytek obrázku tlačítka to odsekne :-(
Můžete se na to mrknout na http://www.my-nasefarnosti.wz.cz/Fotky-XXX.htm - koukněte na to v IE jak chci aby to vypadlo a koukněte na to v jinym prohlížeči (Firefox, Opera) - co mi to dělá....
Prosím poraďte jak to jde vyřešit - Předem díky.
lk
Profil *
display: block nechat a přidat float: left
Šulda
Profil *
mám problém z měnícímise odkazy když nahruju tento kod :

<a href="někam.html"
onmouseover="document['obrazek'].src = 'druhy.gif' ;"
onmouseout="document['obrazek'].src = 'prvni.gif' ;">
<img src="prvni.gif" name="obrazek">
</a>

pokaždé to funguje a všechno je tak jak mám být ale pokud jich nahraju víc než jeden už se mění pouze rám odkazu vždy na bílou a pokud na stránku vložím ještě nějaký banner už se neděje vůbec nic please help
mata
Profil
onmouseover a onmouseout na změnu vzhledu tlačítka už je přežitý, lépe řešit přes css
http://www.wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html
Šulda
Profil *
bohužel ani toto mi nefunguje v css se vůbec nevyznám nemohl by si poslat nějaký příklad jak na to
Bubák
Profil
Není ti to jasné ani ze zjednodušených příkladů, které jsem tu dával 9.8.2006 v 01:15:38?
Nebo koukni na CSS příklady
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.