Autor Zpráva
jirka
Profil
ahoj, nevim jak to jednoduse popsat, zkusim to tedy zase obrazky. Nejdriv jak to ma vypadat (jak to zobrazuje Firefox):



no a IE mi tam dolu jaksi pridava 10px...



kdyz nastavim tomu sedemu bloku _margin-bottom: -10px problem se sice vyresi, ale vytvori se jiny



snazim se pochopit proc se tak deje ale asi na to proste nepridu. Budu vdecny kazdemu za radu
jirka
Profil
hm, no zkusil sem nastavit jeste jednou to -10px a vypada to ze nejak blbne vykreslovani IE.. zkratka kdyz mackam F5, tak to je vetsinou OK, a obcas to skoci do toho co je na obr.3. Setkal jste se s tim nekdo?
Plaváček
Profil
Tipnul bych toto http://ie-brouci.dero.name/peekaboo.html
jirka
Profil
uz jsem to vyresil, ale moc mi nedochazi duvod toho chovani. zatim se jen ucim takze znalec promine. jde o to ze jsem si upravil (k nepoznani) vzhled blogu z NucleusCMS. Na konci divu, ktery drzi cely obsah krome hlavicky a paticky (na obr zluta plocha), byl jeden blok, ktereho jsem si nevsiml s css vlastnosti clear: both, ale hlavne uvnitr nej byla mezera ( ). Co nechapu je, jektoze ji teda (tu mezeru) IE interpretoval a FF ne? (Po odstraneni bloku uz je vse ok)
Zahon
Profil
jirka
No tipoval bych to, že firefox usoudil, že mezera má nulovou výšku a tak použil jenom to clear:both; ale v podstatě se stalo, že tento box nebyl vidět. IE bylo ovšem názoru, že ten co psal kód, tam chtěl prostě prázdný řádek a nastavilo boxu výšku klasického písma. To je celé. Můžeme se zde dohadovat o tom, co je lepší, ale k ničemu to nepovede.
jirka
Profil
jj, ja se nechci dohadovat ale vedet proc asi se tak stalo. diky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.