Autor Zpráva
Casero
Profil
možná blbej dotaz..ale nějka mi ted nejde stránku vycentroat vertikálně na střed...chci se zeptat jestli je na to nějaké pěkné řešení nebo se musí používat, ty ohavnosti jako position:relative, top:50%, nebo jak to je...nebo jak se to dělá aby to fungovalo všude
habendorf
Profil
Jediná naprosto spolehlivá a bezproblémová metoda je jednobuňková tabulka.

ohavnosti jako position:relative, top:50%
Tohle je ti k ničemu, pokud neznáš výšku stránky. A tu v drtivé většině případů opravdu neznáš.
Casero
Profil
habendorf
position:relative, top:50% no todle sem viděl u webylonu..a takže to nebude moc prohřešek když to dam do tabulky...aby mě pak netahali v zubech že mám tabulkovej layout
habendorf
Profil
position:relative, top:50% no todle sem viděl u webylonu
No tam je právě pevná výška stránky (úvodní). To ale není zrovna typický případ - jak jsem říkal, výšku většinou neznáš.

aby mě pak netahali v zubech že mám tabulkovej layout
Jde o to, o co jde tobě. Jestli o funkčnost nebo o cizí kecy. A jednobuňkovou tabulku bych tabulkovým layoutem zrovna nenazval.
Casero
Profil
habendorf
jj..tak moc dík..sice sem čekal nějakej super tag...ale neva
Casero
Profil
No tam je právě pevná výška stránky
ještě by mě zajímalo jak jako pevná šířka...ja prostě potřebuju dat do středu stránky něco u čeho vým všecky délky, není to ono??
habendorf
Profil
ještě by mě zajímalo jak jako pevná šířka
Mluvíme o výšce, ne šířce. No většinou výšku stránky neznáš, protože je závislá na obsahu. Třeba stránka na kterou právě koukáš :o)
Casero
Profil
habendorf
no jasný, se omlouvám..ale já vím výšku pač to se nebude měnit..bude to 200px...ale teda nevím, jak to nastvím..??? prosím
habendorf
Profil
ale já vím výšku pač to se nebude měnit..bude to 200px
A když si zvětším písmo v projlížeči tak se stane co? Dělat stránky s pevnou výškou není moc dobrý nápad.

ale teda nevím, jak to nastvím..???
co? tu výšku? height:200px;
Casero
Profil
habendorf
no udělám to tou bunkou, apč toto vubec nějak nedávám
co? tu výšku? height:200px;
jako zas tak moc málo to taky nedávám, to vím..ale sem myslel jako čemu dat tu velikost?..tomu divu?..ne to nefunguje, body?..ne to taky nefakčí..nato sem se ptalk??..jestli teda se má dat tomu divu ta relativní pozice a od vrchu 50%
habendorf
Profil
no udělám to tou bunkou
jestli teda se má dat tomu divu ta relativní pozice a od vrchu 50%

Tak teď ti už nerozumím vůbec. Budeš to teda dělat buňkou nebo pozicí?
Casero
Profil
habendorf
nic..mě jen zajímalo jak by to s nou bylo..budu to dělat bunkou
Dero
Profil
Casero: http://www.sovavsiti.cz/c02031.html
Casero
Profil
Dero
tak toto řešení sem chtěl dík..
habendorf
Profil
Já bych jen rád upozornil, že to řešení co odkázal Dero je tak akorát naprd.
Kontrolní otázka: co se stane je-li okno prohlížeče nižší než je výška stránky?
Casero
Profil
habendorf
co se stane??..kousek zaleze, ale myslím že každej pochopí že si musí zvětšit okno, ne??...
Dero
Profil
habendorf: No? Co se stane v praxi?
habendorf
Profil
ale myslím že každej pochopí že si musí zvětšit okno, ne??...

Nevím. Každej si spíš bude myslet že má rolovat, ale neuvidí posuvník.
Casero
Profil
habendorf
no a ksdyž neuvidí posuvník tak už by mu to snad mohlo docvaknou, aha mám zvětšit okno..
Dero
Profil
Nevím. Každej si spíš bude myslet že má rolovat, ale neuvidí posuvník.

Fakt si to nechceš ověřit v praxi?
habendorf
Profil
Hele hoši, já se s vámi nehodlám hádat.

Já netvrdím, že tabulka je jediné možné řešení. Já tvrdím, že tabulka je jediné stoprocentní, nekonfliktní a naprosto spolehlivé řešení, které nemá žádné funkční mouchy. Navíc není třeba mít pevnou výšku stránky.

BTW: to "zalezení" lze řešit, více u Malise (ale má to další mouchy)
habendorf
Profil
Fakt si to nechceš ověřit v praxi?

Nechápu.
Dero
Profil
Nevím. Každej si spíš bude myslet že má rolovat, ale neuvidí posuvník.
Fakt si to nechceš ověřit v praxi?
Nechápu

Nic víc, než že se ten posuvník zobrazí.
habendorf
Profil
Ano, zobrazí, řekl jsem to nepřesně. Zobrazí, ale člověk si nezaroluje. Zkuste si v IE do nízkého okna otevřít třeba zmíněný webylon.
navíc je nesmysl, aby se stránka při načtení zobrazila někde odprostředka.
Casero
Profil
habendorf
s tím posuvníkem v IE je to pravda ale
navíc je nesmysl, aby se stránka při načtení zobrazila někde odprostředka
no tak to jen když bude mít malinký okno..a to si snad zvětší
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.