Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mjkl Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 8. 2006, 09:44:14
mám pozadí o velikosti 500*500* takové pomalé stínování a nevím jak ho roztáhnout přes celé okno prohlížeče?? víte jak to myslím aby se to neopakovalo (repeat NE), ale roztáhlo. díky moc
|
||
Casero Profil |
#2 · Zasláno: 13. 8. 2006, 09:51:46
mjkl
to myslím nejde |
||
Knopi Profil |
#3 · Zasláno: 13. 8. 2006, 09:53:15
background: black url('../images/background.jpg') repeat-y;
nebo repeat-x, podle toho po jaké ose chceš natahovat pozadí... |
||
Casero Profil |
#4 · Zasláno: 13. 8. 2006, 09:54:11
Knopi
ale o psla že to chce bez opakování!!! |
||
Knopi Profil |
#5 · Zasláno: 13. 8. 2006, 09:54:55
Casero: Blbě jsem četl... :-)
|
||
Knopi Profil |
#6 · Zasláno: 13. 8. 2006, 09:56:00 · Upravil/a: Knopi
Já myslím, že to jde, ale zdeformuješ si ten obrázek jestli to nevadí! Nebo, a tak to dělám já. Pokud máš ten stín zhruba jako čtverec, tak to rozděl na tři části (horní, střed, dolní) a pak už to jen zapsat do kódu. Přičemž prostředek se bude natahovat na ose y. V tom prvku, v které chceš mít ten stín tak vlastně horní část toho stínu s okrajema bude připláclá nahoře a ta dolní také a prosředek bude na té ose y podle obsahu. Jenže ty máš 500px zhruba, ale to je jedno. Například definičním seznamem:
dl { background: url('../images/middle.gif') repeat-y top; width: 100%; } dt { background: url('../images/up.gif') no-repeat left top; padding: 20px; color: black; font-size: 180%; } dd { background: url('../images/down.gif') no-repeat left bottom; padding: 20px; color: black; } html: <dl> - přostředek stínu, který se bude natahovat <dt>text...zde bude na pozadí horní stín</dt> <dd>text...zde bude dolní stín, ale nesmíš použít více položek</dd> </dl> Udělej si to třeba do divů, můžeš to udělat úplně po svém. Na takovém principu to funguje. Podle fantazie. Například takhle se to hodilo mě na stránku a nepotřeboval jsem jedinou nesémantickou značku... Tyto sice chceš z jediného kusu, ale opravdu by se ti to zdeformovalo, což by mě osobně vadilo. Tohle je podle mě nejlepší řešení. |
||
Gappa Profil |
#7 · Zasláno: 13. 8. 2006, 12:16:14
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0