Autor Zpráva
MilanJ
Profil
Na stránce www.tourism-review.com/test jsou 2 sloupce.
Ve FF se zobrazuje levý i pravý sloupec přesně jak má, tj. sloupce začínají hned pod horním bannerem. V IE se objevuje maličká mezera. Vím, že to souvisí s box modelem, ale nedaří se mi to odladit...
DJ Miky
Profil
jsou 2 sloupce

Jsem slepý nebo tam opravdu jsou tři?

V IE se objevuje maličká mezera.

To nemusí být boxmodelem, může to být také interpretací mezery... Zkus to celé dát na jeden řádek (odstranit všechny nepotřebné mezery) a uvidíš, jestli je to tím.
MilanJ
Profil
DJ Miky
V podstatě jsou 3.:-) Mluvil jsem o levém a pravém sloupci, tudíž o sloupcích 2.
Knopi
Profil
Myslím, že je to v tom, zkus vynulovat i horní margin! (margin-top: 0;)
#levypanelobal
{
margin-left: 0px;
}

#pravypanelobal
{
margin-right: 0px;
}

Jinak doporučuji na začátku css si vynulovat všechny prvky na stránce. Usnadníš si práci.
* {margin: 0; padding: 0;}

Tohle tam máš velmi často. To není určitě dobře. border: 0px none;

Správně takto: border: none;
Anonymní
Profil *
Knopi
Horni margin jsem vynuloval, přesto je to pod IE stejný. Nedává mi to moc smysl, mělo by to být až na doraz...
MilanJ
Profil
Anonymní ...to jsem byl já, nějak mi uniklo, že jsem se nepřihlásil.
Knopi
Profil
MilanJ: Zkus teda na začátku vynulovat všechny prvky na sránce * {margin: 0; padding: 0;} a uvidíš jestli to zmizne. Podle mě by mělo, máš tam spoustu obalových i neobalových prvků, které jsou bez vynulovaného marginu. Proto je dobré to udělat hned na začátku a vůbec se tím nezabývat až na vyjímky. Těžko říct, který z nich to bude.
MilanJ
Profil
Knopi
Nalinkoval jsem CSS soubor, který vynuluje všechny margin a padding, nevím kde je chyba teď... asi jsem něco přehlídl.
Knopi
Profil
Počkej, takže dobrý?
MilanJ
Profil
Knopi
Právě že ani po vyresetování prvků ne. Projdu to celý od shora dolů a uvidím...
Knopi
Profil
Já moc nemám zkušenosti, jak se stránka vůbec může chovat, když jsou v kódu blbosti. Například float: none;, je možný, že to MSIE prostě nezkousne. Když ho tam nechceš mít, tak tam žádnej nedávej, navíc to není hodnota pro float.
Knopi
Profil
Teda promiň hodnota to je, ale výchozí, takže to tam vůbec nedávej.
MilanJ
Profil
Knopi
Nedal jsem.
MilanJ
Profil
Tak jsem nastavil {margin: 0; padding: 0;} u všech prvků, které by to mohli ovlivnit a výsledek je pod IE pořád stejný...ta mezera tam je stále. :-/
MilanJ
Profil
No idea?
Knopi
Profil
MilanJ: Zkus ještě té hlavičce dát šířku width: 100%; a smaž width: auto;
MilanJ
Profil
Knopi
Nepomohlo...
MilanJ
Profil
Ale teď už ano! Chyba byla, jak jinak, hloupá a z nepozornosti.... horní banner tvoří obrázek, který má šířku 1022px, ale nastavenou šířku zobrazení v tagu IMG 1026px!

Díky všem za snahu.;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.